9 lucruri greu de crezut practicate de egiptenii anticiEgiptenii antici au fost unii dintre cei mai inteligenti oameni care au existat pe fata pamantului. Acestia au reusit sa fie foarte inventivi iar unele dintre inventiile lor au fost foarte utile si unele dintre ele dupa ce au fost modernizate sunt folosite si astazi.  Este de apreciat faptul ca au reusit sa isi faca viata foarte usoara prin modul in care isi gestionau treburile si prin felul in care aveau grija de sanatatea lor.  Arheologii au reusit sa descopere o multime de lucruri care ne fac sa intelegem ca stramosii nostri erau foarte preocupati de bunul mers al societatii dar mai ales erau interesati de medicina, lucru pe care doreau sa il dezvolte cat mai mult.

 Au extras fierul din meteoriți

Arheologii au găsit margele metalice într-un  mormânt vechi . Aceste mărgele erau unice, deoarece egiptenii au început să gaseasca fier numai 2000 de ani mai târziu. Cum au obținut margele metalice? Răspunsul este ascuns într-un hieroglif care înseamnă fier și poate fi tradus ca „metal din cer”. Margelele erau probabil făcute din material meteorit.

Ei au inventat pasta de dinti.Există mai multe dovezi că egiptenii au produs pastă de dinți începând cu anul 5000 î.Hr. Ei obișnuiau să producă pulbere constând din diferite ingrediente pe care le avea la dispoziție (coajă de ouă și piatră ponce). Dar în zilele noastre nu știm exact cum să folosim o astfel de pastă. Putem doar ghici.

Au folosit antibiotice în tratament.

Deși antibioticele au fost inventate oficial în secolul al XX-lea, medicii din Egiptul antic au folosit plăci de mucegai pentru a  vindeca rănile înfundate. Și astfel de medicamente au funcționat bine.

 Ei au format primul polițist din lume.

Prima forță de poliție din lume a fost formată în perioada Regatului Mijlociu (anii 2050-1800 î.Hr.). Au inclus cei mai loiali războinici și mercenari străini. Poliția egipteană a fost însoțită de câini și maimuțe. Ofițerii au protejat temple și piețe, reprezentanți de vârf și caravane de infractori. Erau la fel ca polițiștii moderni (dar cu maimuțele).

Ei au fost primii care au produs bere.

Cei mai mulți dintre noi știu că lucrătorii care au construit piramidele au fost plătiți cu 4-5 litri de bere pe zi. Așadar, putem concluziona că fabricarea a fost la un nivel foarte bun. Egiptenii au fost printre primii care au produs această băutură.

Chirurgii au efectuat operații foarte dificile.

Vechii egipteni aveau cunoștințe medicale precise și unice care să poată fi comparate cu practicile moderne. Oamenii de știință care au examinat mumiile au descoperit urme ale unor operații provocatoare: operații de bypass inimii, transplant de organe și chiar operații plastice. Din nefericire, cunoștințele lor au fost pierdute și nu putem spune ce medicii vechi ar putea să facă acum.

 Au folosit încuietori de ușă.

Blocarea ușilor a fost creată în  Egipt și China, probabil pentru că astfel de dispozitive erau necesare. Lacatele din lemn egiptean au avut un mecanism simplu.

Sală de joacă

Într-o așezare veche din apropierea orașului Cairo, a fost găsită o sală de joacă care se întoarce în  3200 î.H., cu benzi sculptate și bile de diferite mărimi cu găuri pentru degete. Regulile erau diferite, dar jocul era încă recunoscut.

Au tratat ochii.

Infecția la ochi a fost o boală comună în rândul egiptenilor. Au folosit diferite metode de tratament (uneori ciudate): uneori au folosit vopsea bactericidă și remedii din … creierul uman.

 

Bucharest
ploaie de scurtă durată
10.9 ° C
11.7 °
10 °
57 %
5.1kmh
20 %
mie
19 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
23 °
Dum
14 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,7585
USD
4,2384
GBP
5,4823
AUD
3,0101

CELE MAI VIZIONATE

24 cazuri în care fotograful de la nunta a pozat ceva total neașteptat

Săptămâni de pregătire serioasă, stres si multa bataie de cap, bani, multă bucurie - aceasta este o rețetă pentru o nuntă tipică. Pentru a...

24 de oameni care nu incalca orice regula intr-un mod absolut hilar

În fiecare zi trebuie să respectăm regulile. Uneori este atât de obositor încât suntem dispuși să facem ceva nebun și răzvrătit numai pentru a nu...

16 imagini care ne arată că tehnologia modernă ne controleaza viața fara ca noi sa stim

Tehnologia modernă ne- a schimbat viața în moduri atât bune, cât și rele. A simplificat accesul la multe surse pentru tot felul de informații si ne-a...

12 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu

Așteptarea unui copil este un moment foarte interesant. Dar chiar dacă o femeie însărcinată este foarte serioasa, ea tinde să fie si amuzantă din...

10 Lucruri pe care le folosim zi de zi si care nu ar trebui să fie ridicate de la sol

Un inel frumos, un portofel plin de bani, o monedă veche sau o pereche de casti  wireless de ultima generatie sunt doar putine dintre...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: