9 locuri din lume pe care doar cei mai curajoși turiști îndrăznesc să le viziteze

9. Capela Oaselor

- Advertisement -

Această capelă este situată în Évora, Portugalia, și este unul dintre cele mai faimoase monumente ale orașului. Capela își primește numele de la pereții interiori care sunt acoperiți și decorați cu cranii și oase umane.

Capela Oaselor a fost construită în secolul al XVI-lea de un călugăr franciscan care a vrut să le spună fraților săi că viața este scurtă. Acesta este motivul pentru care pereții sunt acoperiți cu oase. La intrarea în capelă, există un indicator: Nós ossos que aqui estamos pelos vossos esperamos.

8. Pădurea Hoia

- Advertisement -

Pădurea Hoia este situată în Transilvania și este renumită pentru diverse povești despre evenimente paranormale. Conform legendei, pădurea poartă numele unui cioban care a intrat odată în pădure cu animale și a dispărut odată cu ele într-o ceață deasă. Nu au fost găsite semne de agresiune.

Mulți cercetători susțin că s-au confruntat cu frica, au intrat în panică și au auzit voci diferite în timp ce se aflau în pădure – totul din motive inexplicabile. Unii dintre ei sunt convinși că au văzut un OZN acolo; alții sunt siguri că s-au întâlnit cu fantome. Este greu de crezut în toate acestea, chiar dacă există fotografii care ar fi surprins aceste evenimente. Dar există un loc mai bun decât Transilvania pentru ca astfel de lucruri să se întâmple?

7. Dealul Crucilor

Dealul Crucilor este un loc sfânt din Lituania și este un deal cu un număr imens de cruci pe el. Numărul exact de cruci este necunoscut, dar, potrivit unor calcule din anii ’90, au existat aproximativ 50.000.

- Advertisement -

Acolo nu este un cimitir, dar apar din ce în ce mai multe cruci , deoarece oamenii cred că, dacă lăsă o cruce pe deal, vor avea noroc.

6. El Caminito del Rey

El Caminito del Rey este o construcție din beton cu șine de oțel în stâncă. Calea este situată între cascadele Chorro și Gaitanejo din Malaga, Spania, și este foarte sus deasupra solului. Calea are o lungime de 1,8 mile și o lățime de doar 3,2 metri.

5. Sicrie suspendate

Sagada este foarte atractivă pentru turiști, deoarece această zonă a fost odată o parte a oceanului. Acum există o mulțime de peșteri pe care mulți străini din Filipine vor să le viziteze. În plus față de peșteri, există multe stânci în Sagada, iar pe una dintre ele, puteți vedea sicrie suspendate . Nu este o vedere foarte plăcută.

4. Alergarea taurilor (tradiția națională spaniolă)

Encierro este o tradiție în care trebuie să fugiți de tauri care au fost eliberați intenționat. Aceasta este încă o formă populară de divertisment în multe sate din Spania. Cel mai popular encierro se ține la Pamplona în timpul festivalului de la San Fermín .

3. Catacombele Capucinilor

În Palermo, Italia, există catacombe în care au fost îngropate peste 8.000 de persoane. Acest loc este una dintre cele mai renumite expoziții de mumii.

2. Naufragiul din Insulele Solomon

Acest loc este un teritoriu neexplorat pentru nave, deoarece există o mulțime de formațiuni de corali subacvatici. În 2000, nava de croazieră liberiană World Discoverer a rămas blocată lângă insulele Solomon din Oceanul Pacific. Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit, dar nu a existat nicio modalitate de a salva nava în sine, așa că a devenit o casă pentru pești și alte creaturi marine.

1. Mano del Desierto

Sculptura a fost construită de sculptorul chilian Mario Irarrázabal. Este construit din beton cu o bază de fier. Potrivit autorului, se presupune că exprimă nedreptatea, singurătatea și suferința umană, iar dimensiunea impresionantă exprimă vulnerabilitatea și neputința. Mano del Desierto fost inaugurată pe 28 martie 1992.