9 filme ale căror sensuri ascunse nu au fost observate pana acum

0

La fel ca literatura, filmele uneori conțin idei complexe ascunse adânc în povestirile lor, pe care nu le observăm pentru prima oară când le vedem. Scriitorii și regizorii încearcă adesea să facă ceva mai mult decât un blockbuster. Ei incearca de multe ori sa transmita prin filmele lor problemele sociale, istorice sau filosofice ale lumii in care traim. De multe ori se intampla sa vedem intr-un film o scena care ne ramane intimparita undeva in memorie iar cand acel lucru chiar se intampla in viata reala sa ne ducem cu gandul la acea secventa.

In acest articol noi am adunat 1o filme care au cateva sensuri ascunse care pana de curand nu au fost observate de prea multa lume. Va prezentam aceste regii si ce ascund ele in scenele lor care au fost vazute de milioane de oameni din diferite colturi ale lumii.

Inception : crearea unui film

Filmul Inception este o metaforă pentru crearea unui film. Fiecare membru al grupului are propriul rol specific, care corespunde celui al membrilor unui echipaj de film. Eames (Tom Hardy) este actorul care își schimbă aspectul cu ușurință; Ariadne (Ellen Page) scrie scenele; Dl Saito (Ken Watanabe) este directorul de studio care plătește pentru proiect; Yusuf (Dileep Rao) este responsabil pentru efectele speciale; Arthur (Joseph Gordon-Levitt) este directorul artistic care contribuie la aducerea la viață a conceptelor filmului; Cobb (Leonardo DiCaprio) este regizorul – singura persoană care știe cum trebuie să se încheie totul. Scopul grupului este de a implanta o idee în capul cuiva. Gândiți-vă – nu acesta este scopul real al oricărui film?

Matricea : teoria conspirației

Matricea poate fi interpretată în mai multe moduri diferite. Este plin de simbolism și semne secrete, de la Alice în Țara Minunilor până la planurile secrete ale masonilor liberi. Fiecare teorie necesită o explicație detaliată, deci aici ne vom limita la una dintre ele – cea mai misterioasă și mai interesantă. La un moment dat în film, vedem o fotografie a pașaportului lui Neo. Spectatorii cu ochi ascuțiti au observat că expiră la 11 septembrie 2001. Amintiți-vă că acest film a ieșit în martie 1999. Este doar o coincidență sau a fost ceva mai profund aici? 

Spiderman

Motivul pentru popularitatea fără precedent a lui  Spiderman este simplu – faptul că fiecare dintre noi a trăit prin povestea lui Peter Parker, nu într-un sens literal și nu în modul exagerat și teatral prezentat pe ecran. Filmul arată „transformarea” unui adolescent – aceasta poate fi considerată o metaforă pentru pubertate. Eroul observă schimbări fiziologice majore. La început, este speriat de ele, iar rudele lui se îngrijorează ca se întâmplă ceva cu el. Dar el se descurcă în mod ciudat cu aceste schimbările drastice, iar viața lui nu mai este la fel.

X-Men : lupta pentru drepturile civile

Prima versiune a lui  X-Men , care a fost scrisă în anii 1960, a fost în esență o poveste alegorică a luptei pentru drepturile civile a anumitor categorii defavorizate ale populației. Această idee a avut o mai mică rezonanță în momentul în care a fost realizat filmul în anii 2000, deși chestiunea drepturilor minorităților sexuale îl face din nou foarte important pentru vremurile noastre. Sloganurile care apar în film – „Trebuie să ne salvăm copiii!” „Mutanții vor avea drepturi egale ca ceilalți!” – sunt imediat recunoscute pentru oricine acordă atenție unor astfel de controverse în viața reală.

Groundhog Day

Amintiți-vă aici complotul: personajul principal al filmului trăiește din nou în aceeași zi, până în momentul în care înțelege ce se întâmplă și reușește să spargă ciclul. Acest lucru amintește de filozofia budismului: în fiecare zi care trece, ca în fiecare viață nouă, o persoană se apropie de Iluminare și o atinge în cele din urmă.

Stăpânul Inelelor : crearea unui regim totalitar

Stapanul Inelelor este o saga epică care poate fi interpretată într-un număr incredibil de variat. Unii oameni văd o referință directă în acest film la evenimentele primului război mondial, alții îl conectează la istoria relațiilor dintre civilizația occidentală și Orient și alții văd în ea esența miturilor antice despre bine și rău. Unul dintre elementele cele mai interesante ale povestii este totuși cel al ochiului de Sauron – întruchiparea răului absolut care se află pe vârful unui turn enorm. Mulți au văzut o paralelă între această imagine și cea a semnului masonic al unui ochi deasupra unei piramide, care poate fi găsită pe bacnota  americană, împreună cu inscripția „o nouă ordine mondială”. Paralele au fost, de asemenea, atrase de conceptul de Big Brother în George Orwell lui 1984. În toate cazurile, ochiul simbolizează ideea creării unui sistem totalitar de guvernare – unul bazat pe frică și violență.

Toy Story 3 : Holocaustul

Ar putea suna ciudat, dar mulți oameni au văzut o paralelă puternică cu Holocaustul în cea de-a treia tranșă a seriei Toy Story . Gândiți-vă la poveste: jucăriile care nu mai au nici un folos pentru un proprietar acum adult sunt lăsate într-un pod. . Această nouă locație, pentru jucării, este similară cu o tabără de concentrare din viața reală, iar Hitler este înlocuit de ursul Lotso. Eroii din poveste sunt asemănători cu evreii care au reușit să scape de captivitate. Oamenii care au exprimat această teorie susțin, de asemenea, că filmul conține o referire la Anne Frank, a cărui familie a încercat să se ascundă de naziști într-o mansardă, similar cu locul în care jucăriile erau destinate inițial plasării.

Vrăjitorul din Oz 

Această poveste a copiilor este una care se dovedește a fi complicată . Yellow Brick Road este o referință directă la Standardul Gold, în timp ce eroii filmului includ fermieri săraci și un vrăjitor (o autoritate care promite mult, dar nu face nimic). Orașul Emerald și stăpânii săi simbolizează valoarea înșelătoare a bacnotelor verzi de dolari. Acest lucru ar putea părea o teorie contrară, dar este greu să negeți că filmul conține un număr întreg de aluzii – atât de multe că au fost efectuate o serie întreagă de  investigații .

Game of Thrones

Autorul serialului  The Game of Thrones” pe care se bazează emisiunea TV a confirmat că inspirația sa a fost conflictul dintre York și Lancaster în Anglia din secolul al XV-lea, cunoscut astăzi drept Războiul trandafirilor. Pe parcursul acestui război, care a durat 30 de ani, tronul englez a schimbat mâinile de șase ori, iar protagoniștii erau pregătiți să facă tot ce era nevoie pentru a obține o căsnicie avantajoasă sau pentru a prelua controlul asupra anumitor terenuri. Există o paralelă evidentă între numeroasele figuri istorice din viața reală și personajele din serie, precum și între harta Westerosului fictiv și Anglia medievală – care la acea dată a fost împărțită în șapte regiuni diferite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.