8 mistere ascunse in spatele operelor de artă care au fost rezolvate abia acum

- Advertisement -

Aproape fiecare opera de artă cunoscută are în spatele ei un mister, o poveste unică pe care vrem să o aflam. Chiar și capodoperele pe care toată lumea le cunoaste au propriile lor secrete care au fost pastrate timp de zeci de ani.

Noi in acest articol dorim sa va prezentam mai multe mistere care au fost ascunse in spatele operelor de artă si care au fost rezolvate abia acum.

  1. Fata din Maja îmbrăcată a lui Francisco Goya este de fapt goală.

Francisco Moya, Maja îmbrăcată și Maja nudă , 1795, 1800

Există 2 versiuni ale acestui tablou. Primul a fost The Maja Nud . Pictura este renumită pentru că este una dintre primele piese de artă occidentală care înfățișau o femeie fără haine, dar nu era despre mitologie. Dar în 1808, pictura a fost găsită de inchizițiile spaniole, iar Goya a fost acuzat de imoralitate.

- Advertisement -

Al doilea tablou este Maja îmbrăcată . Ambele tablouri au aparținut ministrului Spaniei, Manuel Godoy. Cel mai interesant lucru era faptul că Nuda Maja era ascunsă sub Maja îmbrăcată, astfel încât să poată fi văzută în orice moment folosind un mecanism special.

2. Degas a decis să înlocuiască un portret al unei femei cu altul

Portretul unei femei al lui Edgar Degas , 1896

- Advertisement -

Oamenii de știință au descoperit un portret ascuns al artistului francez Edgar Degas. Cercetătorii din Australia au folosit aparate puternice cu raze X si au descoperit fața altei tinere ascunse sub acest portret. Ei cred că femeia este Emma Dobigny, care se găsește în alte tablouriale lui Degas.

3. Nu Shishkin a desenat urșii din „dimineața într-o pădure de pini”

Dimineața lui Shishkin și Savitsky într-o pădure de pini , 1889

Celebrul tablou Morning in a Pine Forest nu a fost realizat doar de Shishkin. Și-a petrecut întreaga viață desenând natura și era îngrijorat că nu va desena urșii așa cum ar fi vrut să îi vadă. Acesta este motivul pentru care a cerut ajutor unui alt artist pe care îl cunoștea.

Savitsky a desenat ursii, dar când Tretyakov a cumpărat acest tablou, a ordonat ca numele său să fie scos din pânză. El a crezut că totul despre pictură („ideea și lucrarea”) indică faptul că Shishkin a fost cel care a desenat-o.

- Advertisement -

4. Aceste 3 picturi de Da Vinci trebuiau să fie un triptic.

Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci , 1503, Fecioara Stâncilor , 1483 și Fecioara cu Pruncul cu Sfânta Ana , 1513

Unii experți în artă cred că Mona Lisa , Fecioara Stâncilor și Fecioara și Pruncul cu Sfânta Ana , reprezinta o singură pictură, desenată în moduri și aspecte diferite. De asemenea, unii oameni cred că peisajul din aceste 3 picturi este de pe Lună, nu de pe Pământ. Acest lucru s-a întâmplat probabil pentru că artistul era interesat de geologie .

5. Se credea că personajul din The Lute Player al lui Caravaggio este o fată.

Caravaggio Lute player , 1595, 1596

Lute Player există în 3 versiuni: una dintre ele se află în Muzeul Hermitage, Sankt Petersburg, cealaltă se află în Muzeul Metropolitan de Artă. Iar al treilea, care este o copie a celui din Hermitage, se află în moșia engleză, Badminton House.

Unii experți cred că această pictură este asociată cu muzicienii lui Caravaggio . Se credea ca Lute Player este o femeie din cauza trăsăturilor moi ale feței. Dar recent, cercetătorii au fost de acord că este mai probabil ca acesta să fie un tânăr. Prietenul artistului Mario Minniti a pozat adesea pentru el, iar profesia de lăutist era doar pentru bărbați în secolul al XVI-lea.

6. Într-unul din tablourile sale, Van Gogh a descoperit unul dintre secretele aerodinamicii.

Se crede că Noaptea înstelată este nu doar una dintre cele mai bune opere ale artistului, ci și una dintre cele mai semnificative piese de artă occidentală. Dar abia de curând experții au aflat că Van Gogh nu a desenat doar un cer frumos.

Oamenii de știință au găsit o structură turbulentă, distinctă, uimitor de apropiată de o ecuație matematică ascunsă în multe dintre lucrările lui Van Gogh. Cumva, el a fost capabil să perceapă și să descrie unul dintre cele mai complicate concepte pe care natura le-a creat vreodată (conceptul de turbulență).

În dinamica fluidelor, turbulența sau fluxul turbulent este mișcarea fluidului atunci când apare un vârtej puternic care duce la apariția unor vârtejuri mai mici și așa mai departe. Este greu să exprimăm acest fenomen în matematică, dar poate fi desenat, ceea ce vedem în pictură.

7. Pictura ciudată și ușor înfricoșătoare a Almei Tadema este doar o ilustrare a unei legende.

Inundația de la Bisbos , Lourens Alma Tadema , 1421

Această pictură este greu de înțeles, dar arată de fapt o legendă olandeză. La sfârșitul lunii noiembrie 1421, a avut loc o inundație în Olanda. Conform diferitelor surse, au existat de la 2 la 10 mii de victime. Și există o legendă despre acest eveniment .

După inundație, oamenii au ieșit afară pentru a vedea dacă cineva este în viață și pentru a verifica cât de grave au fost pagubele. Acestia au văzut un pătuț plutind pe apă. Când pătuțul era aproape de țărm, oamenii au văzut pe el o pisică care sărea dintr-un colț al pătuțului în celălalt, ca o nebună. După cum sa dovedit, pisica încerca să mențină echilibrul pătuțului. Pisica era atât de pricepută, încât cearșafurile bebelușului care dormea ​​în interiorul ei erau complet uscate.

8. Există un motiv pentru care pictura lui Repin are doar un cazac gol.

Răspunsul lui Ilya Repin despre cazacii din Zaporojia , 1891

Artistul llya Repin a fost renumit pentru abordarea sa meticuloasă a crearii picturilor. Fiecare detaliu din lucrările sale este acolo pentru un motiv. Și-a petrecut 13 ani creând Răspunsul cazacilor din Zaporojia . Puteți petrece ore întregi uitându-vă la această lucrare și descoperind toate detaliile din ea. De exemplu, de ce cazacul stă în stânga scribului, pe jumătate gol?

După cum se dovedește, el este bancherul: omul care se ocupă și păstrează toți banii participanților la joc. Uită-te atent: un pachet de cărți este acolo chiar lângă el. În acele vremuri, acești oameni se dezbracau de unele haine pentru a-și arăta onestitatea.

- Advertisement -