8 Lucruri „nevinovate” pe care ar trebui să nu le facem pentru a ne salva planeta

0

1,3 miliarde de tone de hrană se risipește anual și peste 100 de milioane de animale mor pentru că mănâncă plastic. Este timpul să ne oprim să ne gândim la acțiunile noastre. Nu, nu ne putem schimba toate obiceiurile imediat, dar cu siguranță putem începe cu lucruri mici și să lucrăm împreună pentru a ne salva planeta.

1. Producerea de alimente pe care le risipim

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură , o treime din alimentele produse pentru consum uman – aproximativ 1,3 miliarde de tone, sunt irosite în fiecare an. Rețineți că, pentru a produce o cantitate atât de mare de alimente, milioane de plante sunt dezrădăcinate și copaci sunt tăiați de pe tot globul. Conform datelor găsite, fructele și legumele sunt cele mai risipite produse, urmate de fructele de mare.

2. Vacanță într-o croazieră

Navele de croazieră sunt orașe plutitoare și sunt la fel de poluante , dacă nu si mai mult. Datele arată că calitatea aerului de pe puntea navei este similară cu cea din cele mai poluate orașe din lume. Se estimează că peste 50.000 de europeni m0r prematur în fiecare an, ca urmare a poluării pe nave.

S-a constatat că amprenta de carbon a unei persoane crește de trei ori atunci când se află într-o croazieră, în comparație cu viața de zi cu zi.

Un paznic german a examinat 77 de nave de croazieră și a constatat că 76 dintre ele foloseau combustibil toxic , pe care îl numește cel mai murdar combustibil. Mai mult decât atât, aceste nave de croazieră au fost din nou surprinse, aruncând gunoiul si combustibilul direct în ocean.

3. Cumpăram prea multe haine

Industria modei este unul dintre principalii poluanți din lume . Industria este responsabilă și de epuizarea nivelului apei. Bumbacul, care este cea mai populară fibră folosită în îmbrăcăminte, este, de asemenea, o cultură foarte însetată. Cantitatea de bumbac necesară pentru fabricarea unei cămăși necesită aproximativ 2.700 litri de apă. Această sumă este egală cu cea pe care o persoană o bea în 2 ani și jumătate.

Fibrele sintetice precum poliesterul au un impact mai mic asupra apei decât bumbacul.
Așa că data viitoare cand vă gândiți să cumpărați haine noi, amintiți-vă că una din 9 persoane din întreaga lume nu are acces la apă potabila și aproximativ 4,6 milioane de oameni m0r în fiecare an din cauza poluării aerului.

4. Trasul apei

S-ar putea să sune grosolan, dar, în realitate, nu este obligatoriu să trageti de fiecare dată apa când faceți pipi. Un studiu din 1999 a constatat că trasul apei reprezintă aproximativ 27% din consumul zilnic de apă al unei persoane.

5. Cafeaua

Cafeaua este o băutură populară, iar beneficiile sale sunt bine documentate. Un studiu a mai descoperit că consumul de cafea poate crește durata de viață a unei persoane cu 2 ani. Dar veștile proaste sunt că industria cafelei nu este ecologică. Fermele de cafea din lume sunt acum mai nocive pentru mediu decât niciodată. De asemenea, popularitatea crescută a cafelei a provocat defrișarea pe scară largă a copacilor mari care promovează biodiversitatea.

6. Servețele umede

Șervețele umede pot fi convenabile, dar nu sunt prietene cu mediul. În 2015, The Guardian i-a numit „cel mai mare răufăcător” al mediului.

Majoritatea acestor șervețele umede conțin plastic, ceea ce își face drum în ocean. Sunt apoi consumate de creaturi marine , care le confunda cu meduze, ducând în cele din urmă la decesul lor. Multe persoane le aruncă în toaletă, provocând un blocaj pe canalizare, deoarece nu se dezintegrează cu ușurință. S-a constatat că șervețele umede reprezintă aproximativ 93% din materialul care provoacă blocarea canalizării.

De asemenea, multe dintre aceste șervețele conțin substanțe chimice periculoase care pot provoca erupții atunci când sunt utilizate.

7. Folosirea bateriilor de unică folosință

Bateriile de unică folosință pe care le folosim în ceasuri și calculatoare, chiar și cele reîncărcabile (după un anumit număr de reîncărcări, de asemenea, trebuie să fie aruncate) pe care le folosim în laptopuri, telefoane și alte dispozitive sunt extrem de nocive pentru mediu . Acestea conțin unul sau mai multe dintre următoarele metale extrem de toxice: cadmiu, plumb, zinc, mangan, nichel, argint, mercur și litiu, precum și acizi ai bateriei.

Când sunt eliminate, aceste baterii sunt responsabile de poluarea aerului , deoarece atunci când încep să se descompună, acestea suferă o reacție fotochimică care eliberează gaze cu efect de seră care duc la încălzirea globală.

8. Rasul folosind aparate de ras de unica folosinta

Rasul este considerat o parte integrantă a igienei personale de către multe persoane. Prin urmare, nu este de mirare că aparatele de ras au o cerere mare. De fapt, un raport recent arată că, în anul 2018, 163 de milioane de consumatori din SUA au folosit aparat de ras. Aceste aparate de ras sunt alcătuite din plastic și cauciuc care nu sunt biodegradabile și, în mare parte, ajung în depozitele de deșeuri, pentru a nu mai fi reciclate din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.