7 vedete care au spulberat stereotipurile despre menopauză

- Advertisement -

Un studiu recent a constatat că 73% dintre femei nu se confruntă cu simptome ale menopauzei, cum ar fi bufeurile, tulburările de somn și transpirațiile nocturne. Este un proces natural prin care trece orice femeie mai devreme sau mai târziu, dar discuția despre un subiect atât de sensibil rămâne tabu. Din fericire, din ce în ce mai multe vedete își împărtășesc deschis experiențele și chiar descoperă beneficiile menopauzei.

Mai jos v-am pregătit 7 imagini cu celebritățile care demonstrează că menopauza nu este atât de rea precum este descrisă.

  1. Naomi Watts – Actrița remarcă faptul că menopauza nu este neapărat o etapă întunecată și singuratică din viața unei femei: „Îmbătrânirea este un privilegiu și o perioadă care trebuie petrecută cu mândrie pentru această experiență, cu încredere în sine și, cu siguranță, fără vinovăție.”

2. Oprah Winfrey – Celebra prezentatoare TV și femeie de afaceri a dezvăluit deschis pe site-ul său oficial cu ce a trebuit să se confrunte: „Timp de 2 ani am avut probleme cu somnul. Am fost la un cardiolog și am luat medicamente.”

- Advertisement -

3. Gwyneth Paltrow – Celebra actriță și femeie de afaceri consideră că nu trebuie să ne temem de cuvântul „menopauză” și își împărtășește gândurile pe această temă pe profilul său de brand GOOP: „Menopauza este notorie, nu ar strica să schimbăm asta.”

4. Bette Midler – Actrița și cântăreața a împărtășit provocările pe care le întâmpină artiștii care trec printr-o perioadă atât de dificilă: „Cu cât ești mai în vârstă, cu atât mai repede vor să scape de tine.”

5. Sophie, Contesa de Wessex – Contesa de Wessex, soția contelui Edward, preferă să se gândească exclusiv la beneficiile menopauzei și o consideră o binecuvântare: „Ar trebui să ne bucurăm de faptul că nu vom mai avea menstruație, am putea spune că este un fel de eliberare.”

- Advertisement -

6. Kim Cattrall – Potrivit actriței, menopauza nu este diferită de alte faze ale vieții noastre: „Nu cred că ar trebui să-ți fie rușine de menopauză. Este un proces la fel de natural ca și nașterea, de exemplu. Așa funcționează corpul nostru”. Ea recunoaște că este încă un subiect tabu și că nu ar trebui să rămână așa.

7. Salma Hayek – Actrița și-a împărtășit cu sinceritate îngrijorările legate de schimbările de înfățișare: „Sânii mei sunt din ce în ce mai mari. Mulți oameni au crezut că i-am făcut mai mari și nu-i condamn. Înainte erau mai mici, ca și alte părți ale corpului meu, dar în cele din urmă au devenit mai mari.”