7 semne transmise de copiii nostri care ne pot indica faptul ca au niste bunici „toxici”

0

Pentru mulți dintre noi, bunicii sunt oamenii care ne iubesc copiii la fel de mult ca noi și au dreptul sa ii rasfete din cand in cand. Dar să fim sinceri: uneori, bunicii se pot dovedi a fi egoisti și manipulatori, iar acest lucru poate transforma relațiile unei familii într-o dramă fără sfârșit. Dacă bănuiți că, copiii dvs. ar putea avea de-a face cu acest tip de bunici, nu vă faceți griji, există modalități inofensive de a remedia situația.

In acest articol va prezentam mai multe lucruri pe care bunicii „toxici” le fac fara ca macar sa isi dea seama.

Te subminează ca părinte.

Pentru bunicii toxici, orice faceți nu este niciodată suficient și ei știu întotdeauna mai bine. Adesea subminează lucrurile pe care le faci și le spui ca părinte. De regulă, acest tip de bunici nu respectă regulile și limitele stabilite și transformă rutina pe care ați dezvoltat-o ​​în haos complet.

Ei intervin în continuare cu deciziile dvs.

Dacă părinții sau socrii prelungesc din când în când durata de stat la tv a copilului acesta nu este un caz de bunici toxici. Dar dacă se întâmplă tot timpul și toate regulile tale sunt încălcate constant, cel mai probabil ai de-a face cu acest tip de bunici. Acestia se îndoiesc de toate deciziile tale ca părinte și se ceartă cu tine chiar în fața copiilor .

Te fac să te simți vinovat pentru a te manipula.

Bunicii toxici folosesc adesea manipulări pentru a ne convinge sa facem ce vor ei. Dacă dumneavoastră sau soțul dumneavoastră ați experimentat aceste manipulări ca și copii, există șansele ca părinții sau socrii să urmeze același model atunci când alaturi copiii. Frazele de manipulare pot fi diferite:

Saruta-ma sau o sa plang!

Nu vă deranjați să veniți la înmormântarea mea!

Cred că nu mă iubești atunci! si asa mai departe.

Fac adesea pe victima.

Fac adesea pe victima ca o modalitate de a controla comportamentul altor persoane indiferent dacă este intenționat sau nu. Bunicii te pot face să te simți vinovat, egoist și frustrat, subliniind cât au făcut sau fac pentru tine și copiii tăi și ca ar trebui să ii apreciezi mai mult decât .

Ei încearcă să cumpere dragostea și atenția nepoților lor.

Este total în regulă când bunicii își răsfăța nepoții cu cadouri din când în când, dar bunicii toxici folosesc cadouri pentru a „cumpăra” dragoste și atenție. Ei folosesc cadourile pe care le oferă ca o modalitate de a vă manipula pe voi și pe copiii dvs.

Isi aleg nepotii favoriti

Dacă bunicii aleg să-l vadă pe un nepot și să-l ignore pe celălalt , acesta este un semn de avertizare al unei relații toxice. Bunicii spun lucruri de genul: „Nu ești la fel de deștept ca sora ta” sau „Fratele tău s-a descurcat mai bine”.

Ei cred că au dreptul să-și petreacă tot timpul cu nepoții lor.

Pentru un bunic toxic, alți bunici nu există și vor să ia locul 1 în viața nepoților. Ei nu doresc să împărtășească timpul petrecut cu nepoții cu altcineva și insistă să petreacă cât mai mult timp împreună .

Iată ce puteți face pentru a construi relații sănătoase cu bunici toxici.

Stabiliți limite clare pentru copilul dvs. și pentru dvs. înșivă . Sunteți părintele și, în timp ce copilul dvs. este încă mic, trebuie să decideți ce este cel mai bine pentru el. Dacă credeți că copilul dvs. ar trebui să respecte o anumită dietă, să aibă un program strict de culcare și să nu primească anumite cadouri, anunțați bunicii lor regulile jocului și asigurați-vă că le urmează.

Fii un ascultător activ și apreciază grija . Dacă părinții sau socrii nu sunt de acord cu tine, stati calm și nu luați prea personal.

Ascultă punctul lor de vedere și explica de ce ai ales sa faci altfel . Spune-le că le-ai auzit și le-ai înțeles punctul de vedere, dar alegerea ta este diferită. Nu uitați să le mulțumiți bunicilor pentru dragostea și atenția lor față de copiii voștri.

Invită un terț la discuție . Poate fi un prieten, o rudă sau un terapeut.

Limitați o perioadă de timp comunicarea . Dacă ați încercat tot posibilul, dar nimic nu a funcționat, limitarea comunicării copilului cu bunicii poate fi o cale de ieșire. Puteți încerca o comunicare supravegheată, pe care o puteți ghida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.