7 obiceiuri dăunătoare pe care încă le considerăm utile

- Advertisement -

Toți avem un anumit set de obiceiuri pe care le considerăm importante pentru menținerea sănătății și frumusetii noastre. Și în timp ce unele dintre ele, cum ar fi spălarea fructelor înainte de a le consuma sau exercițiile fizice regulate, sunt, fără îndoială, importante, altele au semne de întrebare agățate deasupra lor.

Mai jos v-am pregatit o listă cu șapte obiceiuri la care puteți renunța fără consecințe – pentru că sunt de fapt inutile.

  1. Administrarea de comprimate  – Consumul de multivitamine și tot felul de bio-aditivi nu reduce riscul de a dezvolta anumite boli și nu are niciun efect asupra memoriei sau capacității de lucru. Un grup de oameni de știință din SUA a ajuns la această concluzie după efectuarea unei serii de teste clinice care au implicat mai mult de 450.000 de persoane.

2. Folosirea gelului pentru mâini antibacterian care nu conține alcool – Gelurile de mâini anti-bacteriene chiar ne scapa de multe tipuri diferite de bacterii și alți germeni. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în cazul acelor geluri care conțin cel puțin 60% alcool. Alte produse dezinfectante pentru mâini nu elimină toate microorganisme. Practic  nu au niciun efect.

- Advertisement -

3. Evitarea glutamatului monosodic – Cercetările arată că simptomele neplăcute pe care glutamatul monosodic le provoacă la om, cum ar fi greața și durerile de cap, apar doar atunci când mănânci ceva cu cel puțin 3 g din această substanță în forma sa cea mai pură. Este puțin probabil să întâlnești asta.

4. Curățarea corpului cu o dietă de detoxifiere – Dietele de detoxifiere, care în prezent câștigă popularitate într-un ritm rapid, promit să vă scape corpul de toxine. Dar specialiștii subliniază în unanimitate că organismul se poate ocupa de acest lucru singur. Dacă ficatul și rinichii nu funcționează corect, acesta este un motiv pentru a vizita medicul .

5. Consumul de produse organice – În multe țări, nu există nicio cerință legală pentru a marca produsele alimentare ecologice cu orice fel de certificare. Acesta este motivul pentru care, dacă vedeți cuvintele „eco” sau „bio”, este de multe ori mai degrabă un truc de marketing .

- Advertisement -

6. Refuzăm utilizarea microundelor – Utilizarea microundelor pentru a vă încălzi alimentele poate distruge substanțele utile pe care le conține, dar același lucru se poate întâmpla si atunci când reîncălziți alimentele folosind cuptorul sau aragazul. Și, în unele cazuri, faptul că funcționează mai repede poate face din cuptorul cu microunde opțiunea preferată.

7. Consumând numai produse cu conținut scăzut de grăsimi – La fel ca în cazul carbohidraților și proteinelor, corpurile noastre au nevoie de grăsimi și, prin urmare, schimbarea produselor alimentare obișnuite cu echivalentul lor scăzut în grăsimi nu este cel mai bun mod de a reduce caloriile. Mai mult, în multe produse reducerea grăsimii este compensată de un conținut mai ridicat de zahăr care poate fi dăunător sănătății dumneavoastră.