7 animale incredibile cărora oamenii le datorează recunoștință pentru salvarea vieții

- Advertisement -

Animalele traiesc cu noi pe aceasta planeta , iar unele dintre ele sunt atât de aproape de noi încât le numim cei mai buni prieteni ai noștri. Ele devin o mare parte din viața noastra și uneori chiar ajung sa ne scoata din situatii critice.

Mai jos v-am pregatit 7 situatii in care unele animale au salvat viata oamenilor.

1.Calul Kerry

Fiona Boyd, o femeie-agricultor din Anglia, a fost atacata de o vaca.  A avut noroc pentru ca , calul a galopat spre vaca si a lovit-o cu copitele pana cand aceasta s-a indepartat de Fiona.

- Advertisement -

2.Cainele Leala

Un caine pe nume Leala i-a salvat fiul stapanului sau , care cazuse in apa unui baraj de acumulare. Leala latra, la început au crezut că vrea să le arate ceva, dar câteva secunde mai târziu domnul Brockbanks și-a descoperit băiatul plutind cu fața în jos în baraj. David a fost transportat în siguranță la un spital din apropiere și acolo și-a revenit.

- Advertisement -

3.Porcul Lulu

Porcul Lulu a fost declarat animal-erou pentru salvarea proprietarului său care suferise un atac de cord.

4.Elefantul Ning Nong

Tsunamiul devastator din 2004 a luat multe vieti, iar supravietuitorii inca isi mai spun povestile cutremuratoare. Amber Owen avea doar 8 ani si se afla in vacanta alaturi de parintii sai in Phuket, Thailanda. Cand valul tsunamiului a lovit, Ning Nong a inceput sa fuga de pe plaja cu  Amber pe spate. Asa a reusit elefantul sa o salveze.

- Advertisement -

5.Gorila Jambo

Aceasta gorila este un alt animal erou, l-a salvat pe Levon Merritt în 1986. In timp ce se afla la gradina zoologica Levon a cazut in spatiul destinat gorilei.Jambo a devenit imediat protectiva cu Levon, ca si cum ar fi fost puiul ei. Gorila s-a asezat langa baiatul ingrozit si a inceput sa-l mangaie pe spate. Cand Levon s-a asezat pe beton, Jambo i-a luat rucsacul si l-a dus catre culcus.

6.Pisica Winnie

Aceasta felina a sarit in pat si a miorlait fara oprire pana cand proprietarul s-a trezit si a sunat la 911. Daca nu ar fi fost pisica, familia Keesling si-ar fi pierdut viata din cauza intoxicarii cu monoxid de carbon.

7.Delfinii salvatori

Todd Endris, pe atunci era în vârstă de 24 de ani si a supraviețuit unui atac de rechin alb în California , în anul 2007. Salvatorii săi au fost delfinii care au creat un „zid” între Todd și rechin. Acest lucru i-a salvat viața lui Endris.

- Advertisement -