6 obiceiuri alimentare care ajută femeile japoneze să rămână suple

Femeile din Japonia sunt considerate unele dintre cele mai frumoase și mai suple din lume. La 30 de ani acestea arată ca de 18, iar la 40 de ani – ca de 25. Plus la aceasta, japonezii sunt unul dintre cele mai longevive popoare.

- Advertisement -

Priviti câteva obiceiuri alimentare și modul lor de viață care le ajută să fie suple, sănătoase și să arate mereu superb.

O dietă bogată și echilibrată

Mulți consideră eronat că japonezii mănâncă doar orez și sushi. Ei preferă peștele, algele marine, legumele, soia, orezul, fructele și ceaiul verde. Dieta japoneză este versatilă și echilibrată și este aproape lipsită de alimente bogate în calorii și fast food.

Prospețimea și relevanța pentru anotimp sunt de o mare importanță și consumă de obicei acele produse care se coc la momentul respectiv. De asemenea, este de preferat peștele de sezon. Vremea este un alt factor crucial: iarna, japonezii consumă în mod tradițional carne, pește și băuturi calde și supe, în timp ce în căldura verii preferă supe reci, fructe de mare și salate.

Metode de gătit

- Advertisement -

Japonezii pregătesc mâncarea cel mai des prin fierbere, coacere, pe gril, la aburi. Dacă decid să prăjească ceva, atunci utilizează cantitatea minimă de ulei. Plus la aceasta, japonezii taie produsele pentru gătire în așa mod încât bucățile să arate apetisant, dar și să se gătească mai ușor. Japonezele utilizează foarte atent condimentele, preferă produsele care nu îngreunează digestia.

Cultura mâncării

Mâncarea este, de asemenea, un ritual în Japonia. Mănâncă încet, cu bucăți mici, iar porțiile și farfuriile sunt mici. Se străduiesc să păstreze gustul și aspectul natural al alimentelor . Farfuria nu este niciodată plină până la refuz. Trebuie să fiți de acord că este imposibil să mâncați excesiv în acest fel.

Orez în loc de pâine

La fiecare masă japonezii au orez pregătit special: fără sare și fără ulei. Întrebuințarea infimă a produselor cu făină contribuie la păstrarea unui corp suplu.

- Advertisement -

Micul dejun este masa principală a zilei

Micul dejun este cea mai consistentă masă a zilei în Japonia. Este masa lor principală care include mai multe feluri de mâncare – în mod normal pește, orez, omlete, supă miso, un fel de soia cu verdețuri, alge marine și ceai.

Dulciurile practic nu se oferă la desert

Desertul este o ocazie rară in Japonia. Nu există prăjituri sau torturi. Au chiar înghețată din orez (mochi). Deserturile japoneze sunt, în general, cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de zahăr și, probabil, nu sunt pe gusturile occidentale.