5 lucruri uimitoare care se ascund sub pământ lângă Stonehenge

- Advertisement -

În fiecare an, oamenii de știință din întreaga lume găsesc din ce în ce mai multe răspunsuri la misterele universului nostru. Asta face ca istoria planetei noastre sa para mai complicată decât înainte.

Mai jos v-am pregatit 5 noi descoperii despre misteriosul Stonehenge!

  1. De această dată, o mare descoperire a fost făcută în Anglia. Arheologii britanici au găsit așa-numitul al doilea Stonehenge – un complex de roci de peste 90 de pietre dispuse în forma literei C.

2. Pietrele au fost găsite la 3 km distanță de binecunoscutul Stonehenge. După cum se dovedește, se întind pe laturi la adâncimea de aproximativ 1 m și ating înălțimea de 4,5 m.

- Advertisement -

3. Monumentele sunt situate în partea de sud-est a zidurilor Durrington – este cea mai mare așezare cunoscută din epoca de piatră, situată la 3 km distanță de Stonehenge și a fost construită în același timp.

4. Acest Stonehenge îngropat a fost găsit folosind echipamente radar speciale. Oamenii de știință care au făcut descoperirea o numesc „un succes rar” și cred că este imposibil să găsești exemple similare în lume.

- Advertisement -

5. Descoperirea este încă subterană, dar cercetătorii sunt siguri că a fost construită cu monoliti asemănători cu cei din Stonehenge.

- Advertisement -