4 motive pentru care este bine să dormi cu o pernă între picioare

- Advertisement -

Este recomandat ca o persoană să dețină 6-10 perne alaturi de care sa doarma, dar de obicei o persoana obișnuită doarme doar cu 2,3 perne maxim. De multe ori avem impresia ca perna este utila doar sa ne sprijinim capul in timpul somnului, insa lucruruile nu sunt deloc asa. Dormitul cu o pernă între picioare vă poate ajuta corpul în mai multe moduri și vă poate ajuta să dormiți mai bine.

In acest articol dorim sa va prezentam o serie de motive pentru care este bine să dormi cu o pernă între picioare.

1. Îmbunătățește circulația sângelui în corpul tău.

Punerea unei perne între picioare și ridicarea acestora ajută la ușurarea fluxului de sânge în corp. Astefel reducem presiunea pusa pe venele și ajutam la circulația sângelui, ajutând organele să funcționeze în mod corespunzător și chiar imbunatatirea sistemului imunitar.

- Advertisement -

2. Previne sforăitul

Potrivit experților ,ete recomandat sa dormiti pe partea stanga dacă suferiți de sforăit. Dar, deoarece dormitul pe o parte poate pune presiune pe spate și șolduri, este recomandat să puneți o pernă între picioare, astfel încât să vă puteți relaxa.

3. Ajută la reducerea stresului pe genunchi.

Dacă durerile de genunchi te țin adesea treaz noaptea, poate este timpul să începi să dormi cu o pernă între picioare. Aceasta vă ajută să vă relaxați și poate usura durerea. Dacă dormiți pe spate, așezați perna sub genunchi sau, dacă dormiți pe lateral, încercați să o așezați între genunchi.

- Advertisement -

4. Vă ajută să mențineți poziția corectă de dormit.

Somnul dăunează mai mult corpului nostru decât ne dăm seama și poate provoca dureri de spate, șold și articulații. Dormitul cu o pernă între picioare reduce presiunea asupra spatelui și a coloanei vertebrale. Dacă dormiți pe spate, păstrarea unei perne mici sub coloana vertebrală vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți corpul aliniat într-o postură bună. Dacă o pernă normală nu este suficientă, sunt disponibile perne special create care vă pot ajuta să dormiți mai bine.