20 dintre cele mai interesante teorii istorice despre „efectul fluturelui”

- Advertisement -

„Chiar și cea mai mică persoană poate schimba cursul viitorului”, este o replică populara din filmele Stăpânul inelelor. Este inspirațional, deoarece ne face să simțim că acțiunile noastre chiar contează și că avem întotdeauna un scop în viață (chiar dacă nu suntem întotdeauna conștienți de asta).

Mai jos v-am pregătit 18 teorii istorice care au luat naștere din cele mai banale situații.

  1. Un birocrat german, care s-a deranjat la TV în direct, a dus la căderea Zidului Berlinului.

2. Rolul pe care l-ar avea această femeie frumoasă, practic necunoscută și complet inocentă este că a ajutat la punerea în mișcare a celor două războaie mondiale ale secolului XX.

- Advertisement -

3. În noaptea de 26 septembrie 1983, sistemul sovietic de avertizare timpurie a rachetelor orbitale (SPRN), denumit în cod Oko, a raportat o singură lansare de rachete balistice intercontinentale de pe teritoriul Statelor Unite.

4. Un tip a părăsit laboratorul pentru o lună. S-a întors și a găsit mucegaiul crescând într-o cutie Petri. Ulterior și-a dat seama că poate produce din el penicilina, unul dintre cele mai importante medicamente descoperite vreodată.

5. Hitler a fost responsabil pentru crearea anime-urilor.

- Advertisement -

6. Un băiețel cubanez salvat pe mare în drum spre Florida a creat lumea în care trăim acum.

7. Motivul pentru care bucătăria clasică franceză domină este că Franța a fost printre primele țări care au avut restaurante de lux.

8. Regele Henric al VIII-lea, introductor al protestantismului de stat, divorțat în serie, dizolvator al mănăstirilor și tată al reginei Elisabeta I, ea însăși un monarh extrem de influent, nu trebuia să fie rege.

9. Isaac Newton a provocat ascensiunea comunismului în China.

- Advertisement -

10. Un virus a provocat Al Doilea Război Mondial.

11. Până în prezent, avem mașini de lux și economice din două continente diferite care concurează cu vehiculele noastre interne.

12. Istoricul științific James Burke, din genialul serial TV Connections , este compus din zeci de exemple ale științei și tehnologie însăși.

13. A fost un grec pe nume Nicolae care a vândut tot ce avea pentru a ajuta orfanii și, de asemenea, a făcut multe minuni. Nick era un om care îl iubea pe Iisus.

14. SUA au împins banii prin Pakistan, astfel încât să nu fie direct legați de acțiuni împotriva sovieticilor.

15. În ziua în care Reagan a fost împușcat, Rusia plănuise să invadeze Polonia.

16. Chinezii au fost mai avansați din punct de vedere tehnologic decât Europa, aproape tot timpul, între căderea Imperiului Roman și Renaștere.

17. În ultimii 200 de ani ai Imperiului Ran înainte de despărțirea dintre Est și Vest, a existat o forță invadatoare care venea din Orientul Mijlociu și dacă ar fi invadat, i-ar fi zdrobit pe romani.

18. În Europa secolului al IV-lea, un tip pe nume Constantin se lupta cu un alt tip pentru tronul Imperiului Roman.