20 de imagini cu fapte dezamăgitoare care pot fi înspăimântătoare

- Advertisement -

Viața are mai multe fețe. La fel ca orice lucru, are părți luminoase și părți întunecate. Să ne uităm la câteva fapte dezamăgitoare din mai multe domenii diferite ale vieții noastre. Este posibil să cunoașteți deja unele dintre ele sau să aflați despre ele pentru prima dată acum.

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini interesante cu fapte dezamăgitoare care pot fi înspăimântătoare.

1. Traficul de ființe umane câștigă 150 de miliarde de euro pe an.

2. Când aveți o arsură solară, unele celule se autodeteriorează pentru a evita să devină canceroase. Toate mecanismele de apărare sunt gândite în corpul nostru. Și dacă celulele deteriorate au supraviețuit, dar totuși au păstrat defectul, pot provoca cancer.

- Advertisement -

3. Un număr mare de persoane care și-au pierdut viața din cauza deshidratării au avut acces la suficientă apă potabilă.

4. În cazul în care o persoană este mușcată de un animal cu rabie, aceasta se va simți bine timp de încă 12 săptămâni și va duce o viață normală, apoi apar simptomele.

- Advertisement -

5. Google concediază doi șefi de echipă de suport pentru AI pentru că au publicat articole despre pericolele inteligenței artificiale.

6. Există o boală numită scorbut, cauzată de lipsa vitaminei C. În cursul acestei boli, întregul organism se descompune, inclusiv redeschiderea rănilor vechi.

7. Melcii au mii de dinți.

- Advertisement -

8. În 1978, pilotul Frederick Valentich, în timp ce zbura deasupra strâmtorii Bass din Australia, a raportat că a fost urmărit de un avion. Potrivit ultimelor cuvinte ale pilotului, nu era vorba de un avion. Apoi, avionul său a dispărut și nu a mai fost găsit niciodată.

9. Insomnia familială fatală este o boală ereditară incurabilă în care bolnavul își pierde inevitabil viața din cauza insomniei. În istorie, se știe că 42 de familii au suferit de această afecțiune.

10. În 2009, un belgian paralizat s-a trezit dintr-o comă de 23 de ani. Medicii au constatat că acesta era conștient și că a putut auzi tot timpul ce se întâmpla în jurul său.

11. Problema rezistenței bacteriilor la antibiotice continuă să reprezinte o amenințare majoră pentru oameni. Niciunul dintre cele 43 de antibiotice aflate în prezent în teste clinice nu abordează problema rezistenței.

12. Chiar și în secolul XXI, un anumit procent de oameni cred că Pământul este plat, în ciuda numeroaselor dovezi că nu este așa.

13. Anul trecut, 1,5 miliarde de măști de unică folosință au ajuns în oceane.

14. În prezent există mai mulți sclavi în lumea noastră decât erau în epoca comerțului transatlantic cu sclavi.

15. În timpul filmărilor pentru musicalul american Vrăjitorul din Oz, actorii au fost nevoiți să lucreze zi și noapte. Li s-au administrat pastile pentru a-i ajuta să rămână mai mult timp pe platoul de filmare, iar apoi somnifere pentru a se odihni.

16. Când un crocodil își pierde un dinte, în locul lui apare unul nou.

17. Consumul de zahăr în cantități mari este una dintre problemele care a preocupat mințile experților. Cel mai mare consumator de zahăr din lume este India.

18. În fiecare zi, mii de persoane dispar în întreaga lume. Potrivit Ministerului de Interne, 500 de persoane dispar în fiecare zi, iar aproximativ 100 dintre acestea sunt copii.

19. În timpul unui sărut se produce un schimb de 80 de milioane de bacterii.

20. Moda este dăunătoare pentru mediu. Potrivit ONU, în fiecare minut, tone de țesături sunt trimise la groapa de gunoi și incinerate, suficient pentru a umple un întreg camion de gunoi.