20 de imagini cu cele mai uimitoare rochii de mireasă din întreaga lume

- Advertisement -

Căsătoria este un eveniment important în viața fiecărei persoane. O mulțime de atenție merge în pregătirea ținutei potrivite pentru ocazie. În multe țări, mirii poartă costume naționale care reflectă credințele lor religioase, precum și obiceiurile locale.

Mai jos v-am pregatit 20 de imagini cu poveștile și tradițiile ce se află în spatele rochiilor de mireasa din diferite locuri ale lumii.

  1. O fată bulgară care poartă un costum tradițional de nuntă.

2. În Turcia, înainte ca o mireasă să părăsească casa părinteasca și să se îndrepte spre ceremonia de nuntă, fratele sau unchiul ei leagă o panglică roșie în jurul taliei.

- Advertisement -

3. În Sri Lanka, ținuta miresei combină tradițiile estice și occidentale. Fetele poartă sari și voaluri de mătase bogat brodate.

4. Fiecare insulă indoneziană are propriile sale tradiții pentru rochiile de mireasă.

5. Fetele pakistaneze aleg rochii de mireasă în roșu intens, roz sau violet.

- Advertisement -

6. Miresele indiene aleg o ținută tradițională de lehenga choli, adesea în roșu, adăugând 16 accesorii și bijuterii conform Solah Shringar.

7. În Nubia, miresele poartă baticuri si își ascund fețele în spatele voalurilor albe .

8. O ținută tradițională de nuntă din Eritrea include o coroană din catifea închisă la culoare și o rochie mov cu broderii aurii.

9. În Tuva, costumul național reflectă stilul de viață nomad al localnicilor. Hainele ceremoniale sunt confortabile pentru călărie și sunt realizate din țesături de culoare deschisă.

- Advertisement -

10. În Tibet, în ajunul zilei nunții, mirele îi aduce miresei sale o rochie de mireasă și accesorii.

11. Pentru o ceremonie oficială de nuntă în Palestina, mireasa poartă o rochie albă superbă.

12. În Lima, capitala Peru, miresele poartă în mod tradițional rochii roșii și negre, cu fuste de bumbac stratificate și ornamente decorative.

13. Moda occidentală s-a scurs în Iordania, unde miresele moderne poartă rochii albe, fie cu bijuterii din aur, fie din argint.

14. În Mali, ținuta miresei se numește „caftan” și are aceeași culoare ca și dashiki – camasa îmbrăcată de mire.

15. De mii de ani, miresele coreene poartă un costum tradițional numit „Hanbok” (Coreea de Sud) sau „Joseon-ot” .

16. Miresele japoneze se îmbracă în kimonouri albe și poartă o pălărie specială de mătase numită „tsunokakushi”. Scopul său este de a acoperi „coarnele geloziei” miresei.

17. Miresele nigeriene se remarcă prin bluzele lor din dantelă strălucitoare și kaftanele cu model, care sunt adesea realizate din țesături indiene.

18. În Cecenia, rochia albă a miresei este decorată cu o broșă și o curea. Halatul trebuie să-i ascundă tot corpul, subliniind modestia.

19. În Irak, miresele în mod tradițional încearcă să stabilească recordul pentru cel mai mare număr de schimbări de rochii. De-a lungul petrecerii, reușesc să poarte până la 7 rochii în diferite culori.

20. Miresele italiene cred că verdele aduce noroc și abundență, așa că adesea îmbracă rochii verzi și accesorii verzi.