20 de imagini care demonstrează că niciodată nu este prea târziu pentru a învăța ceva nou

- Advertisement -

Am auzit de mult despre puterea de a învăța lucruri noi. Ne menține motivați, încrezători și curioși despre lumea din jurul nostru. Nu e de mirare că știința a arătat în repetate rânduri că învățarea joacă un rol important în îmbunătățirea capacității creierului de a face față leziunilor. Și, deși nu toată lumea are timp să învețe lucruri precum șahul sau o limbă străină, sau să memoreze versuri din Iliada lui Homer, ne putem păstra mintea deschisă pentru fragmente de informații care provoacă furnicături în celulele creierului!

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini uimitoare care vă vor învăța, astăzi, câteva lucruri noi pe care nu le știați.

  1. Tim Wong a repopulat cu succes și de unul singur fluturele rar din California Pipevine Swallowtail din San Francisco.

2. Julia „Butterfly” Hill, a trăit într-un copac de sequoia din California, vechi de 1500 de ani, pentru a preveni tăierea acestuia de către Pacific Lumber Company.

- Advertisement -

3. Când Titanic-ul a lovit un aisberg, William Murdoch, ofițerul responsabil a fost văzut ultima dată încercând să umple cât mai multe bărci de salvare și a coborât eroic cu nava.

4. Persoanele cu demență cred că lucrurile precum un preș negru nu este un preș, ci o gaură adâncă în podea.

5. „Baby, It’s Cold Outside” a fost scris de compozitorul Frank Loesser în 1944 pentru ca el și soția sa să cânte la sfârșitul petrecerii de inaugurare a casei, ca o modalitate de a le spune oaspeților că este timpul să plece.

- Advertisement -

6. O cămilă, după ce a stat la 43 grade C toată ziua, și-a bruscat proprietarul distrat după ce și-a amintit să o dezlege.

7. Când Neil Armstrong a călcat prima dată pe Lună, în buzunarul său era o bucată mică de material din 1903, Wright Flyer.

8. Deep Lake Water Cooling System este un sistem natural de răcire care extrage apa rece din adâncul lacului Ontario pentru a răci centrul orașului Toronto.

9. În 1997, o femeie daneză care vizita New York a fost arestată și percheziționată pentru că și-a lăsat copilul într-un cărucior în fața unui restaurant, în timp ce ea și tatăl copilului luau masa înăuntru, o practică obișnuită în Danemarca.

- Advertisement -

10. Isaac Asimov a scris peste 500 de cărți, 380 de povestiri și aproximativ 90.000 de scrisori și cărți poștale.

11. Prototipul Rolls Royce Ghost era atât de silențios în interior încât i-a îmbolnăvit pe șoferii de testare.

12. Asistenta, Caroline Hampton, a ajutat la popularizarea mănușilor chirurgicale.

13. Natura a transformat diferite specii în crabi de foarte multe ori, un fenomen cunoscut sub numele de carcinizare.

14. Ian Fleming a vrut inițial ca James Bond să fie un om extrem de plictisitor și neinteresant.

15. Galaxia Andromeda a început deja să fuzioneze cu Calea Lactee.

16. Un tratament pentru cancer cunoscut sub numele de Fototerapie dinamică  oferă ca efect secundar oamenilor un nivel ușor de vedere pe timp de noapte.

17. Boris Mikhailov, căpitanul echipei de hochei a URSS, i s-a oferit un contract de un milion de dolari pentru a părăsi Rusia în 1980.

18. O femeie a făcut peste un milion de km cu un Hyundai Elantra. Ea a primit o insignă specială și o mașină nou-nouță.

19. Numele George are aceeași rădăcină cu cuvântul Geografie și Geologie și înseamnă „lucrător al pământului” sau fermier.

20. Vioara care a fost folosită în timp ce Titanicul a fost scufundat, a fost redescoperită într-o mansardă și scoasă la licitație pentru 1,6 milioane de dolari în 2013.