20 de fapte despre filmul „Harry Potter” pe care nu cred că le-ai observat până acum

- Advertisement -

Filmele și cărțile despre viața lui Harry Potter ar putea fi studiate practic la nesfârșit, cu atât de multe referințe mici și secrete pândind în ele încât nu vom ajunge niciodată la final. Acest lucru se datorează, printre altele, faptului că și cei care au citit sau au vizionat filme de o sută de ori pot găsi de fiecare dată ceva nou și surprinzător în această poveste fascinantă.

Mai jos v-am pregătit 20 de imagini cu lucruri interesante pe care internauții le-au împărtășit despre fimlele cu Harry Potter.

  1. Ai putea crede că mătușa Petunia gătește în această scenă. Dar ea revopsește hainele vechi ale lui Dudley pentru a-i face o uniformă școlară lui Harry. Acest lucru este menționat în prima carte.

2. În partea a treia a filmului, de fiecare dată când Hermione apare în clasă de nicăieri, în jurul gâtului ei este vizibil un colier al timpului, pe care de obicei îl ascunde imediat.

- Advertisement -

3. Scena în care Voldemort îl îmbrățișează pe Draco este o improvizație completă, de aceea pare atât de inconfortabil.

4. În „Prizonierii din Azkaban” lângă portretul Doamnei pline atârnă o poză care o înfățișează pe adevărata soție și fiica regizorului filmului Alfonso Cuarón.

5. În The Half-Blood Prince, când Horace Slytherin se transformă într-un scaun pentru camuflaj, pantofii lui rămân vizibili.

- Advertisement -

6. Bunicul actorului Tom Felton (Draco Malfoy), celebrul geofizician Nigel Ensti, a jucat rolul profesorului în primul film.

7. În ultimele fotografii, cicatricea lui Harry abia se observă. Aceasta este o referire la ultimul rând dintr-o serie de romane.

8. Rafe Fiennes (Voldemort) a cerut să-i adauge un cârlig baghetei pentru a o putea mișca mai ușor, ca un șarpe, și pentru a nu-i cădea din mâini.

9. Când Hilderoy Lockhart eliberează pixie, Hermione este singura care își aruncă imediat cărțile de pe birou pentru că știe că vor distruge tot ce se vede.

- Advertisement -

10. În Piatra filosofală, cicatricea lui Harry începe să ardă, nu din cauza privirii lui Snape, ci pentru că Quirrell, cu Voldemort în ceafă, a întors capul.

11. Muzicieni renumiți, inclusiv membri ai Radiohead și Pulp, au cântat în trupa Fire Cup.

12. În prima parte a „Deathly Hallows”, Dobby își pierde viața încălcând o promisiune pe care i-a făcut-o lui Harry Potter.

13. În primul film, când Fred și George încearcă să-și încurce mama, astfel încât ea să nu poată determina cine este cine, le poți vedea inițialele pe valizele lor.

14. În partea a-II-a, Almost Headless Nick îi salută pe Percy Weasley și pe Penelope Crystal, care merg împreună. În carte, Ginny îi informează pe ceilalți că cei doi se întâlnesc.

15. Baza bastonului Horace Slizorogul are forma unui melc imens încornorat. Numele său de familie în original înseamnă „corn de melc”

16. În prima parte în Dursley toți vecinii lor aveau mașini de același model. Aceasta este o altă încercare de a fi cât mai normal posibil.

17. Când studenții își aruncă numele în Cupa de Foc, Neville citește deja o carte pentru a-l ajuta pe Harry să finalizeze a doua sarcină a turneului.

18. Harpa folosită pentru al adormi pe Cannon în partea I poate fi văzută lângă un dulap care dispare din cameră, la cerere, când Harry și Ginny pierd manualul prințului semi-sânge.

19. În prima parte din „Gifts of Death”, fotografia familiei Muggle din ziar nu se mișcă ca alte fotografii. Acest lucru se datorează faptului că a fost făcut cu o cameră Muggle.

20. Când Hagrid îl duce pentru prima dată pe Harry la ceaun, puteți vedea un semn magic la intrarea acestuia. Informațiile de pe el sunt afișate numai atunci când le privește un magician.