16 fotografii care spun povestea lui Hanami, festivalul florilor de cireș din Japonia

- Advertisement -

Florile de cireș au o tradiție îndelungată și remarcabil de frumoasă. În ciuda faptului că și în multe orașe din lume sunt plantați cireși, turiștii din întreaga lume vin adesea în Japonia pentru a trăi la fața locului festivalul tradițional și pentru a experimenta această atmosferă unică. Este imposibil să reproduci ceea ce japonezii au făcut în sute de ani. Cultura japoneză unică, veselia și simțul frumosului au dat lumii o sfințenie auto-obligatorie pentru Hanami.

Mai jos v-am pregătit 16 imagini uimitoare cu festivalul florilor de cireș din Japonia.

  1. În Japonia, există o tradiție de venerare a florilor de cireș – Hanami. Aceasta include nu numai cireșii, ci și alte plante, cum ar fi prunii japonezi, convilliumurile, lalelele și chiar sonetele.

2.Tradiția hanami-ului își are originea în secolul al III-lea. Se crede că a fost fondată de un împărat căruia îi plăceau picnicuri sub copacii înfloriți.

- Advertisement -

3. Japonezii au înregistrat datele începutului înfloririi sakura de peste 1.200 de ani. Aceste înregistrări oferă o idee despre cum s-a schimbat clima de pe planeta noastră.

4. Anul trecut, sakura din Kyoto a înflorit pe 26 martie. Nu s-a întâmplat niciodată atât de devreme.

5. Perioada de înflorire, în diferite regiuni, este foarte scurtă și durează în medie 7-10 zile. Dar pentru că în Japonia există o mare diferență de climă între părțile de nord și de sud ale țării, perioada totală de înflorire poate dura 3 luni.

- Advertisement -

6. Se poate întâmpla ca din cauza vremii neprietenoase, petalele să zboare în a 5-a zi de la înflorire.

7. Sakura este unul dintre simbolurile naționale ale Japoniei. Imaginea ei este adesea folosită în arta tradițională japoneză, precum și în cultura populară modernă.

- Advertisement -

8. Japonezii asociază viteza înfloririi sakura cu efemeritatea vieții umane.

9. Nu există weekenduri în țară cu ocazia înfloririi sakura, dar Japonezii încearcă să-și lase deoparte toate afacerile și să meargă în cele mai apropiate parcuri.

10. Un mic picnic cu prietenii și rudele în parc este cea mai populară activitate în timpul khanurilor.

11. Cel mai bun loc din Tokyo și poate din toată țara este parcul Shinjuku-Geen. Aici cresc 75 de specii diferite de sakura.

12. La marginea Muntelui Fuji se află un complex de parcuri „Cinci Lacuri”, unde vă puteți bucura de înflorirea sakura și puteți admira peisajul celui mai faimos munte din Japonia, așa cum făceau cândva vechii samurai.

13. De asemenea, merită să vizitați capitala antică a Japoniei – Kyoto. Aici un canal se întinde de-a lungul orașului, pe malurile căruia cresc arbori de sakura.

14. Cel mai târziu, sakura înflorește pe insula Hokkaido.

15. Sakura este acum plantată în multe orașe din întreaga lume. Îi poți admira înflorirea în Uzhgorod, Amsterdam și Chicago.

16. Nu doar oamenilor le place Hanami!