16 Exponate de muzeu care vor risipi cu ușurință mitul că muzeele sunt plictisitoare

- Advertisement -

Ce îți imaginezi de obicei când începi să studiezi istoria? Există două opțiuni aici. Prima opțiune sunt arhivele prăfuite, sute de cărți și manuscrise, date nesfârșite și nume de personalități proeminente și nu atât de faimoase. A doua opțiune sunt expedițiile în locuri îndepărtate, cercetarea templelor antice cu multe secrete și pericole. Dar ar mai exista și o a treia variantă. Ar trebui să mergi la muzeu, locul unde istoria pare să prindă viață.

Mai jos v-am pregătit 16 artefacte istorice care te pot face să te simți ca un călător în timp și poți atinge viețile oamenilor care au trăit cu sute și mii de ani în urmă.

  1. Unul dintre portretele Fayum care erau comune în Egipt în timpul Imperiului Roman în secolele I-III. Erau scrise pe plăci de lemn.

2. Sunt 300 de constelații și 2.200 de stele afișate în perle pe acest glob auriu de stea chinezească din dinastia Qing.

- Advertisement -

3. Poliția din Egiptul Antic folosea babuini antrenați pentru a prinde răufăcătorii. Acest desen, care arată un babuin care apucă un hoț de picior, a fost realizat în anul 2500 î.Hr.

4. Pantofi pentru bărbați care erau populari la curte în Franța la sfârșitul secolului al XVII-lea.

5. Sandale de aur din Egipt, secolul al XV-lea î.Hr.

- Advertisement -

6. Costumul unui cavaler maghiar de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Moda masculină ciudată pare să fi atins apogeul în acel moment.

7. Scaunul de aur al reginei Heteferes, care a fost mama faraonului Keops, cel care a construit Marea Piramidă.

8. Singura armură supraviețuitoare din lume pentru un elefant de război. A fost fabricată în India la sfârșitul secolului al XVI-lea.

9. Fragment al unei coloane gigantice de marmură în stilul ionic al Templului lui Artemis din Sardes, secolul III î.Hr.

- Advertisement -

10. Casca eschimosă a unui vânător de foci de pe insula Kodiak de pe coasta de sud a Alaskăi.

11. Mumii de crocodili din vecinătatea templului de la Kom-Ombo din Egiptul de Sus, singura structură rămasă din orașul antic Nubet.

12. Inscripții făcute pe pereți de prizonierii Turnului Londrei, cea mai faimoasă închisoare din Marea Britanie.

13. Seringă de tablă de pe nava „Răzbunarea Reginei Anne”, care a fost capturată de celebrul pirat Blackbeard în 1717.

14. Paturi de domni nobili din Egiptul Antic. Acestea au aparținut arhitectului regal și soției sale în urmă cu aproximativ trei mii și jumătate de ani.

15. Cea mai veche minge de fotbal. A fost găsit în Castelul Stirling din Scoția. Are aproximativ 500 de ani.

16. Armura pentru câini de vânătoare a Regelui Carol al V-lea pentru vânătoarea de mistreți, fabricată la Madrid în 1530.