16 dintre cele mai subestimate destinații de călătorie din întreaga lume

- Advertisement -

Când vine vorba de lista de călătorie, orașele mari, cum ar fi Paris sau Londra, se află probabil chiar în fruntea listei. Și nu este deloc surprinzător de ce – aceste locuri pline de viață sunt bogate în cultură și energie și nu vă lasă niciun motiv să vă plictisiți acolo. Dar ce-ar fi dacă ați profita de șansa de a explora destinații mai puțin cunoscute? Ce-ar fi dacă ați merge într-o minune globală neatinsă pe care doar câțiva norocoși au avut plăcerea să o experimenteze?

Mai jos v-am pregătit 16 dintre cele mai subestimate, neexploatate și total surprinzătoare locații turistice despre care oamenii nu vorbesc prea des.

  1. Polonia dincolo de Cracovia. Orașe faine, mâncare grozavă, castele, peisaje frumoase și o istorie fascinantă.

2. Tasmania, are păduri tropicale masive, insule pitorești frumoase și unul dintre cele mai mari porturi antarctice de pe planetă, în Hobart.

- Advertisement -

3. Malta este un loc fantastic de vizitat. Ieftin, uimitor de frumos, iar vreme este destul de bună pe tot parcursul anului.

4. Nordul Spaniei. O frumusețe incredibilă la o fracțiune din costul multor locuri similare din Europa. Ați putea petrece câteva luni explorând doar Țara Bascilor, Asturias, Cantabria și Galicia.

5. Bhutan este în mod evident subestimat. Guvernul are un sistem genial în care, pentru a călători în țară trebuie să plătiți o taxă zilnică.

- Advertisement -

6. Bologna, Italia. Probabil cel mai bun oraș culinar din cea mai bună țară gastronomică.

7. În Beliz există de toate, de la a doua cea mai mare barieră de recif din lume până la păduri tropicale luxuriante.

- Advertisement -

8. Sri Lanka, Perla Oceanului Indian, cu frumusețe naturală și istorie.

9. O să spun Alaska, dar nu prin intermediul unei croaziere. Am stat într-un orășel la 3 ore de Anchorage și m-am distrat de minune.

10. Borneo (în special Kalimantan). Multă lume vizitează Kuala Lumpur, Jakarta, cea mai mare parte din Java și Bali. Nu la fel de mulți oameni se îndreaptă spre Borneo.

11. Sichuan de Vest, China. Oamenii se adună în Tibet în fiecare an, dau bani pentru vize speciale pentru Tibet și apoi pot călători acolo în grupuri de turiști.

12. Riga, Letonia. Aici poți găsi o cultură minunată, multe străzi și clădiri interesante de explorat.

13. Albania! Vecinul mai puțin cunoscut al Greciei. Plaje frumoase, mâncare gustoasă, destul de ieftină și o mulțime de atracții de explorat.

14. Am fost plăcut surprins de Busan și de Coreea de Sud. O juxtapunere bizară de antic/super modern și haos/organizat.

15. Dacă ești o persoană care iubește natura, vei găsi raiul în Baños, Ecuador. Există acces ușor la ciclism, rafting pe ape, sărituri de pe poduri, canyoning, tiroliană, cascade uimitoare și puncte de belvedere.

16. Mergeți în Liban pentru mâncarea extraordinară, pentru oamenii drăguți, pentru viața de noapte și pentru peisajele frumoase din întreaga țară.