16 Artefacte istorice minunate care te vor face să le privești în cel mai mic detaliu

- Advertisement -

Evenimentele care au avut loc în istoria omenirii cu o mie sau chiar două mii de ani în urmă nu sunt prea bine înțelese de noi astazi.

Adesea, în afară de câteva obiecte misterioase sau desene de pe pereții peșterilor, oamenii de știință nu au altceva. Iar artefactele găsite, în loc să facă lumină și să dea răspunsuri la întrebări, duc și mai mult la o fundătură. Așa apar teoriile despre extratereștri și popoarele mitice, care chiar și atunci au depășit civilizația noastră modernă din punct de vedere tehnologic.

Mai jos v-am pregătit 16 imagini uimitoare cu cele mai interesante artefacte istorice.

  1. Bol înfricoșător de coajă de nautilus. Piciorul este o copie exactă a unui picior de vultur, iar în partea de sus este un dragon chinezesc care își deschide gura. A fost fabricat în Italia în secolul al XVI-lea și este numit „monstru marin”.

2. Conducătorul indian Tipu Sultan a ales tigrul ca simbol. A fost înconjurat de multe lucruri cu imaginea acestui animal. Până și tunurile pentru armata lui au fost turnate sub formă de tigri.

- Advertisement -

3. Un om de lemn din Peru, aparținând culturii Chimu – o civilizație foarte dezvoltată care a existat până la începutul secolului al XVI-lea.

4. O cască galică neobișnuită cu trei inele a fost găsită în Franța. A fost realizată, aproximativ, în secolele IV-III î.Hr.

5. Un vas din Peru cu imaginea unui om, începutul erei noastre.

- Advertisement -

6. O bucată de meteorit, cântărind mai mult de 2 tone, a fost găsită într-un loc de înmormântare antic din Mexic, învelită cu grijă în pânză.

7. Figurina abstractă a unei bufnițe din Ecuador care datează din anul 3000 î.Hr.

8. O figurină a unui calmar spinos din Caraibe realizat de către indienii Maya, secolul al XV-lea.

9. Imaginea unui om pește purtând un con de pin și o găleată. Basorelief sirian, secolul al XIV-lea î.Hr.

- Advertisement -

10. Cap de piatră al unui bărbat din Mexic cu ochi roșii, 1500 î.Hr.

11. Amprente de mâini excavate în munții Wyoming (SUA).

12. Ochii unei statui sumeriene de la Templul lui Eshnunna, 2900-2600 î.Hr.

13. Imagini ciudate cu animale pe un vas din Valea Indusului, care are peste 5 mii de ani.

14. Un cap de piatră neobișnuit a fost găsit recent la Karakhan Tepe, un vechi sit arheologic din provincia Sanliurfa din Turcia. Oamenii de știință presupun că are 11 mii de ani.

15. Pictură rupestră antică din Algeria care arată o figură uriașă cu un cap mare lângă o figură mai mică asemănătoare unui om. Are o vechime de aproape 8000 de ani.

16. Uriașul Atacama este o geoglifă antropomorfă uriașă care are aproximativ 3.000 de ani. În prezent, oamenii de știință nu știu nimic despre autorii acestui desen și nici despre cine este reprezentat acolo.