15 mituri greșite pe care le-am învățat la școală despre faptele istorice

- Advertisement -

De la manuale școlare la filme și emisiuni TV, nenumărate surse fac ecou unor „fapte” istorice care nu sunt de fapt altceva decât mituri. Dacă abordați studiul cu mai multă atenție, vă dați seama rapid că perspectivă noastră de bază despre evenimente sau personaje istorice mari este prea îngustă sau complet incorectă.

Mai jos v-am pregătit 15 informații importante pentru dvs. care distrug unele mituri istorice cunoscute. Citiți și bucurați-vă de noua perspectivă a istoriei noastre.

  1. Cleopatra nu era egipteană – Istoricii cred că Cleopatra VII era originară din Grecia, iar strămoșul ei a fost generalul macedonean Alexandru cel Mare Ptolemeu.

2. Utilizarea armelor a fost controlată în Vestul Sălbatic – Oamenii puteau deține arme legal doar cu aprobarea șerifului.

- Advertisement -

3. Europenii medievali nu credeau că pământul era plat – Europenii educați știau că Pământul are forma unei sfere, deoarece a fost studiat cu secole în urmă de astronomii greci antici.

4. Marele Zid Chinezesc nu este singura creație umană vizibilă din spațiu – Serele din Almeria acoperă o suprafață de 26.000 de hectare și alimentează piața europeană cu mai mult de jumătate din totalul fructelor și legumelor.

- Advertisement -

5. Victimele Holocaustului erau exclusiv evrei – 6 milioane de evrei și-au pierdut viața în timpul Holocaustului.

6. Alexander Bell a furat ideea telefonului – 14 februarie 1876, talentatul inginer electric Elijah Gray a fost primul care a solicitat un brevet telefonic, dar oficiali au șters-o din istorie.

7. Fursecurile chinezești cu previziune au apărut într-o țară complet diferită – Un prototip al profețiilor originale a apărut în templele japoneze în secolul al XIX-lea.

- Advertisement -

8. Mașinile nu au fost inventate în Statele Unite – Mașina a fost inventată pentru prima dată în secolul al XIX-lea de inginerii europeni Emil Levassor și Carl Benz.

9. Nobel ar plânge probabil – Premiul Păcii ar putea fi câștigat de oameni complet „ne-pașnici” – Stalin, Hitler sau Mussolini ar fi putut câștiga Premiul Nobel pentru Pace.

10. Spațiul a fost propus să fie explorat în secolul al XVII-lea.

11. Leul este un animal comun în Asia și Europa – De obicei ne gândim la leu ca la un animal african, dar de fapt, pe lângă oameni, erau unul dintre cele mai comune mamifere mari din lumea veche.

12. Turnul înclinat din Pisa nu a stat niciodată în poziție verticală – Timp de 10 ani, fundația a cedat cu până la 30-40 cm și continuă să se lăsa cu 3 cm în fiecare an.

13. Ceasurile cu alarmă nu au fost primele care au trezit oamenii

14. Cununa de lauri nu a fost un simbol al măreției încă de la început – Celebrul împărat roman Iulius Cezar a purtat o coroană de lauri pentru a-și acoperi puțin capul chel.

15. Petrolul nu este principala cauză a conflictului din Irak – Totul a început din cauza lui Saddam Hussein care a vândut petrol pentru euro, iar OPEC a vrut ca vânzarea petrolului să fie facută cu dolari.

- Advertisement -