Array

15 fapte nemaiauzite care te vor face să spui: „Mai bine nu aflam asta”

Extinderea orizonturilor noastre este întotdeauna bună. Cu toate acestea, nu toate lucrurile pe care le învățăm ne aduc un anumit confort. Înțelegând acest lucru, vom vedea acum 15 lucruri foarte aleatorii care vă vor aduce la curent cu anumite curiozități existente în lumea noastră.

- Advertisement -

1. Există o șansă de 1 în 3 ca poliția să nu-ți identifice cr1minalul niciodată dacă ești uc1s în Statele Unite. Se estimează că cel puțin 200.000 de cr1me nu au fost rezolvate în țară din 1960.

2. Aproximativ 250.000 de oameni sfârșesc în SUA în fiecare an din cauza unor erori medicale.

3. Până la 80 de milioane de bacterii pot fi „schimbate” printr-un sărut. Cei care se întâlnesc de mult timp tind să aibă aceeasi microbi ca și partenerul lor.

- Advertisement -

4. 15% din aerul pe care îl respiri într-o stație de metrou este format din pielea umană.

5. Oamenii pierd, în medie, 40 kg de piele de-a lungul întregii vieți.

6. Există o amebă care se hrănește cu creiere și trăiește în lacuri și râuri din sudul SUA. Acest organism unicelular intră în nas și se duce la creier, unde începe să rupă țesuturile.

7. Thomas Hargrove, un arhivar de omuc1deri, estimează că există peste două mii de uc1gași în serie in lume.

- Advertisement -

8. Dacă soarele ar exploda acum, nu am ști nimic timp de opt minute. Energia exploziei ar călători cu viteza luminii, ceea ce înseamnă că va dura 8 minute și 20 de secunde.

9. Există un tip de muscă care își plasează larvele sub pielea ta. Îi poți vedea chiar mișcându-se sub piele.

10. Când m0ri, pisica ta poate încerca să te mănânce. Și dacă nu, flora intestinală poate începe să preia corpul și să vă colonizeze organele interne.

11. Câinilor le plac jucăriile care fac zgomot, deoarece sunetul seamănă cu gemetele de pradă. Conform acestei teorii, câinii strâng și mușcă aceste jucării până se strica, deoarece ei cred că, în timp ce fac zgomot, sunt „vii”.

12. Urina, când este proaspătă, este mai curată decât saliva , cel puțin în ceea ce privește bacteriile. Urina are aproximativ 100.000 de bacterii pe ml, în timp ce saliva are aproximativ 100 de milioane.

13. Înghiți echivalentul a două pahare de mucus pe zi.

14. În medie, secretați 100 de litri de transpirație în pat în fiecare an. Asta înseamnă practic un pahar pe zi.

15. Un pat mediu are, în medie, între 100.000 și 10 milioane de acarieni. Dar nu vă faceți griji, se hrănesc doar cu pielea moartă.