14 imagini cu cele mai periculoase drumuri din lume care îți vor tăia respirația

- Advertisement -

Toți ne-am dat cel puțin o dată într-un carusel si știm ce vrea sa spuna expresia „a avea inima în gură”. Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest divertisment să poată fi comparat cu autostrăzile construite la o altitudine de câțiva kilometri peste un abis, într-un deșert singuratic, deasupra apei sau chiar sub apă.

Mai jos v-am pregatit 14 imagini cu cele mai inimaginabile drumuri din lume care umbresc chiar și cele mai tari plimbări.

  1. Tunelul Guoliang, China – Guoliang Tunnel are o lungime de 1,2 km și a fost construit printr-o gaura din munte care duce la satul cu același nume.

2. Piața feroviară Maeklong, Thailanda – La prima vedere, piața Maeklong seamănă cu sute de alte piețe thailandeze , dar numai până când auzi fluierul trenului care trece chiar prin tarabele pieței.

- Advertisement -

3. Drumul Yungas, Bolivia – Drumul Yungas face legătura între orașele boliviene La Paz și Coroico. Coborând de la o înălțime de 3.300 m la 360 m , formează o serie de bucle.

4. Autostrada Eyre, Australia – Numărul de accidente pe această porțiune de 1.600 km este foarte mare deoarece muti soferi adorm la volan.

- Advertisement -

5. Calea ferată „Nasul diavolului”, Ecuador – Calea ferată „Nasul Diavolului” este construită pe stânca cu același nume la o altitudine de 800 m.

6. Podul feroviar Pamban, India – Podul Pamban face legătura între partea continentală a Indiei și insula cu același nume. În 1964, podul a fost distrus de vânturile puternice ale strâmtorii Palk.

7. Autostrada Karakoram, Pakistan , China – Cu o lungime de 1.300 km, autostrada Karakoram este considerată cea mai mare autostradă internațională din lume. Una dintre secțiunile sale ajunge la o altitudine mai mare de 4.600 m .

- Advertisement -

8. Passage du Gois, Franța – Acest pasaj aparent comun leagă insula Noirmoutier de Franța continentală. Cu toate acestea, în timpul mareelor, este complet acoperit cu un strat de apă de 4 m.

9. Autostrada Leh-Manali, India – Autostrada Leh-Manali trece prin mai multe treceri montane înalte, situate la o altitudine de 4 până la 5 km.

10. Drumul Muntelui Tianmen, China – Un drum lung de 11 km , cu 99 de coturi, duce la vârful muntelui Tianmen, unde se află templul budist.

11. Drumul prin Salar de Uyuni, Bolivia – Autostrada care trece prin uscatul Salar de Uyuni este situată la o altitudine de 3.650 m deasupra nivelului mării.

12. Drumul prin Skippers Canyon, Noua Zeelandă – Numeroase găuri și stânci, coborâri abrupte, coturi bruște, poduri suspendate și îngustări ale drumului , toate  sunt surprizele care se ascund la trecerea prin Skippers Canyon .

13. Autostrada James W. Dalton, Alaska, SUA – Doar 175 km din această autostradă de 666 km sunt acoperiți cu bitum , restul drumului este din pietriș.

14. „Urcă spre nori”, Argentina – În timpul călătoriei feroviare de 217 km , trenul trece prin 21 de tuneluri, 42 de poduri și viaducte, 2 spirale și încă 2 zigzaguri.

- Advertisement -