13 Lucruri care s-au schimbat de-a lungul tImpului pana au ajuns sa fie de nerecunoscutTotul se schimbă odata cu trecerea timpului chiar si noi suntem la fel de trecatori ca orice lucru pe care il folosim. Cu fiecare zi nouă, lumea noastră devine îmbogățită cu noi tehnologii; obiectele familiare dobândesc noi funcții și functii neașteptate. De cele mai multe ori, este imposibil să ghicim cum arătau acele lucruri când au fost inventate pentru prima dată. Ei bine astazi noi va prezentam cum aratau in trecut 13 obicete pe care astazi le folosim in fiecare zi.  Astazi avem o multime de lucruri extrem de interesante pe care le folosim zilnic insa nu stim cum aratau ele la inceput si cat erau de utile pe atunci.

Televizoare

Prima producție de televiziune în masă a fost înființată în Germania în 1934. O cutie mare de lemn, cu un ecran mic și o imagine fuzzy,  costa cumpărătorul 445 de dolari (echivalentul a aproape 7 000 de dolari astăzi).

Toate acestea sunt cu adevărat greu de crezut, în special în ceea ce privește televizoarele cu plasma incredibil de subțiri, cu ecrane uriașe care pot fi cumpărate acum la orice magazin de electronice.

Ochelari de soarePrimele ochelari de soare au fost  inventati să vă protejeze nu de soare ci de așa-numita „orbire de zăpadă”. Locuitorii de la polul nordu au folosit pentru a le face lemn, os sau alt material netransparent, lăsând niște fante înguste pentru ochi: acest lucru a contribuit la păstrarea vederii când suprafețele de zăpadă au devenit reflecții orbitoare.

Aceste zile, ochelarii de soare nu sunt doar un mijloc de protecție a vederii, ci și un accesoriu de modă cu o gamă largă de stiluri.

Camere digitale

Pentru a capta un moment minunat cu claritate digitală, putem apăsa pur și simplu un buton pe telefonul mobil sau ajungem la o cameră mică și versatilă.

Dar, in 1975, ar fi trebuit să folosiți un  dispozitiv de cântărea 8 kg, prevăzut cu un player de casete. De altfel, această primă cameră digitală a fost alimentată de 16 baterii.

Hârtie igienică

Hârtia a început să fie folosită în scopuri sanitare și igienice în China, circa 589 d.Hr. Dar hârtia igienică a început să fie produsă în comerț doar în 1857 (atunci a fost tăiată în pătrate și ambalată în mănunchiuri). În ceea ce privește primele rulouri de toaletă care seamănă mai mult sau mai puțin cu ceea ce avem acum, au apărut în anii 1880 în Marea Britanie. În acele zile, ele erau numite „coșuri de hârtie”.

Mașini de spălat

Prima mașină de spălat a fost brevetată în 1851. Era doar vag asemănătoare dispozitivelor moderne și trebuia să fie operată cu ajutorul unei manivele.  Este un lucru bun că acum avem nevoie de electricitate pentru a „hrăni” mașinile noastre de spălat .

Sosete

Șosetele au apărut pentru prima dată în Egipt încă din secolul al III-lea d.Hr. Diferența ciudată dintre degete se explică prin faptul că egiptenii vechi își purtau șosetele cu sandale. Astăzi este dificil să ne imaginăm viața fără acest articol de îmbrăcăminte. Sau, într-adevăr, să vă imaginați pe cineva care o folosește în combinație cu sandale!

Burghie

O apăsare de buton și munca ta este făcută! Acesta este modul în care se folosește un burghiu astăzi. Dar cu mult înainte ca perforarea electrică să fie inventată la mijlocul secolului al XIX-lea, exerciții de mână erau folosite în Roma Antică. Fără îndoială, operarea unor astfel de instrumente presupunea efort fizic considerabil

Tampoane

Femeile au folosit tampoane din cele mai vechi timpuri, dar aceste variații devreme au fost departe de produsele igienice găsite pe rafturile magazinelor de astăzi. În diferite culturi, tampoanele erau folosite din papirus, lână, hârtie sau ferigi și erau adesea fixate cu bandaje.

Tampoanele moderne de bumbac au fost inventate doar în anii 1930.

Veste de salvare

O vesta de salvare este una dintre cele mai utilizate tipuri de echipamente individuale de salvare din lume. Dar acest lucru nu a fost întotdeauna așa. La începutul secolului al XX-lea, vestele de salvare erau extrem de nepopulare, deoarece se credea că împiedică mișcarea. Privind la fotografie, este ușor de înțeles de ce!

Role

Prima mențiune despre patinele cu rotile datează din 1743, dar aceste contrapoziții nu seamănă cu modelele atât de populare astăzi (de fapt, ele erau aproape imposibil de folosit). Și multe dintre modelele de mai târziu nu au prezentat nici o îmbunătățire.

Patinele cu rotile pe care le folosim în prezent au fost create doar la sfârșitul anilor 197.

Calculatoare

Primele calculatoare (cunoscute ca  aritmometre ) pot efectua numai 4 funcții: adăugarea, scăderea, multiplicarea și diviziunea. În plus, calitatea calculelor nu depinde de dispozitiv, ci de acuratețea persoanei care le-a efectuat.

Calculatoarele de astăzi sunt mult mai simple de utilizat, mai funcționale și, cel mai important, mult mai compacte!

Monitoare pentru copii

Mamele de azi se pot simți în largul lor, știind că bebelușii lor sunt in siguranta și sănătoși – chiar și atunci când se întâmplă să se afle într-o altă cameră. Toate datorită monitoarelor pentru bebeluși, care acum nu vin doar în format audio, ci în format video. Uimitor, cu câteva secole în urmă, dispozitive mai greoaie (mai puțin sperioase) utilizate pentru a servi același scop!

Hard disk

Acum 60 de ani, primul hard disk a fost prezentat publicului. Acesta a cântărit peste 14 kg și avea doar 5 MB de memorie. Astăzi, chiar și cele mai simple telefoane mobile, care cântăresc aproximativ o duzină de uncii, pot stoca de 10 ori mai multe date!

Bucharest
ploaie de scurtă durată
8.6 ° C
9.4 °
7.8 °
81 %
3.1kmh
20 %
mie
20 °
joi
22 °
vin
23 °
sâm
24 °
Dum
19 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,7591
USD
4,2405
GBP
5,4857
AUD
3,0109

CELE MAI VIZIONATE

24 cazuri în care fotograful de la nunta a pozat ceva total neașteptat

Săptămâni de pregătire serioasă, stres si multa bataie de cap, bani, multă bucurie - aceasta este o rețetă pentru o nuntă tipică. Pentru a...

24 de oameni care nu incalca orice regula intr-un mod absolut hilar

În fiecare zi trebuie să respectăm regulile. Uneori este atât de obositor încât suntem dispuși să facem ceva nebun și răzvrătit numai pentru a nu...

16 imagini care ne arată că tehnologia modernă ne controleaza viața fara ca noi sa stim

Tehnologia modernă ne- a schimbat viața în moduri atât bune, cât și rele. A simplificat accesul la multe surse pentru tot felul de informații si ne-a...

12 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu

Așteptarea unui copil este un moment foarte interesant. Dar chiar dacă o femeie însărcinată este foarte serioasa, ea tinde să fie si amuzantă din...

10 Lucruri pe care le folosim zi de zi si care nu ar trebui să fie ridicate de la sol

Un inel frumos, un portofel plin de bani, o monedă veche sau o pereche de casti  wireless de ultima generatie sunt doar putine dintre...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: