12 proiecte grandioase a căror constructie ar fi schimbat radical fața marilor orașe

- Advertisement -

Structurile arhitecturale de pe această listă cu siguranță nu vor mai fi ridicate niciodată. Acest lucru se datorează fie faptului că acestea sunt direct legate de evenimente și figuri istorice a căror glorificare prin crearea de monumente nu mai este relevantă, fie că sunt pur și simplu nepotrivite și nerezonabile, lucru de care factorii de decizie și-au dat seama în timp. Rămâne doar să ne imagină cum ar fi arătat clădirile incredibil de uriașe, în locuri celebre, din întreaga lume.

Mai jos v-am pregătit imagini cu machete desenate în mod realist a 12 proiecte de construcție din marile orașe care nu au fost niciodată realizate.

1. Elefantul triumfător din Paris ar fi putut fi instalat pe Champs Elysees în locul Arcului de Triumf.

2. O cale ferata suspendata, Londra.

- Advertisement -

3. Turnul Tatlin, Sankt Petersburg, nu a fost construit din cauza atitudinii reci a autorităților sovietice față de avangardă din anii 20.

4. Hyperbuilding Zgârie-nori, Bangkok.

- Advertisement -

5. Piramida Trafalgar, Londra. Cele 22 de trepte ale piramidei trebuiau să simbolizeze în fiecare an cele două războaie anglo-franceze.

6. Palatul Sovietelor, Moscova. În anii 1930 a început chiar construcția reală a unui complex administrativ de 100 de etaje, dar din cauza Marelui Război Patriotic, lucrările la proiect au fost amânate.

7. Aerodrom peste Tamisa, Londra.

- Advertisement -

8. Memorialul Mamelor, Washington. Înălțimea arcului din interiorul monumentului urma să fie de 90 de metri!

9. Aeroportul Manhattan, New York. Ideea „aeroportului de vis american” este similară cu aeroportul londonez de peste Tamisa. Cu toate acestea, proiectul a fost considerat încă prea scump și neprofitabil.

10. Sala Poporului, Berlin. Un proiect creat la comanda lui Adolf Hitler. Așa ar fi trebuit să arate Berlinul după război în cazul victoriei celui de-al Treilea Reich în al Doilea Război Mondial.

11. Zgârie-nori victorian din Crystal Palace Park, Londra.

12. Monumentul George Washington din Union Square, New York. Dacă ar fi fost construit turnul, în acei ani ar fi fost de două ori mai mare decât orice altă clădire din oraș. Drept urmare, pe 4 iulie 1856, pe acest loc a fost amplasată o statuie elegantă din bronz a lui George Washington călare.

13. Shimizu Mega-City Pyramid, Tokyo Bay. Acest proiect, spre deosebire de celelalte, poate fi încă implementat (dar acest lucru nu este sigur). Deocamdată, începerea construcției a fost amânată până în 2030.