12 perechi de actori care au jucat același personaj, dar la diferite vârste

- Advertisement -

De multe ori, filmele ne spun povești care au legătură cu viața unei persoane, inca din copilarie si pana devin adulti. Pentru aceasta, producția are o sarcină dificilă. Nu este vorba doar de găsirea unui bun actor care să joace rolul, ci este, de asemenea, necesar ca ambii interpreți ai personajului să păstreze o anumită asemănare între ei, astfel încât totul să aibă sens.

Noi in acest articol va prezentam o lista cu mai multi actori care au jucat același personaj, dar la diferite vârste.

1. Gia Carangi în Gia

Filmul a fost lansat în 1998 și se referă practic la viața modelului american Gia Carangi. Pe vremuri, Carangi era considerată una dintre primele supermodele din generația ei. Filmul prezintă povestea ei de viață și dificultățile care au venit odată cu faima internațională. Mila Kunis joacă rolul lui Carangi în anii ei de copilărie și apoi Angelina Jolie preia conducerea când Carangi devine adult.

- Advertisement -

2. Melanie și Jake în Sweet Home Alabama

Acest film spune o poveste de dragoste plină de incercari între doi prieteni din copilărie: Melanie Carmichael și Jake Perry. Jake crede că sunt meniți să se căsătoreasca, în timp ce Melanie, care este interpretată inițial de Dakota Fanning, iar mai târziu, ca adult de Reese Witherspoon, nu este convinsă de acest lucru. La început, Thomas Curtis îl interpretează pe Perry, iar mai târziu Josh Lucas îl interpretează pe Perry ca adult.

3. Lila Wittenborn seara

Această dramă spune povestea ultimelor zile ale unei femei în care își amintește cele mai interesante și intense momente din viața ei. Lila Wittenborn este interpretată în tinerețe de Mamie Gummer și la bătrânețe de Meryl Streep. După cum puteți vedea în colajul de mai sus, asemănarea fizică dintre ele este cu adevărat izbitoare. Cu toate acestea, acest lucru nu este întâmplător. Acest lucru se datorează faptului că actrițele sunt mama și fiica.

- Advertisement -

4. Sally și Gillian Owens în magia practică

Vrăjitoarele Sally și Gillian Owens au știut dintotdeauna că sunt diferite de alte fete din oraș, nu numai pentru că erau vrăjitoare, ci și din cauza vrajii ciudate care bântuie femeile din familia lor și le împiedică să se îndrăgostească. Aceste surori frumoase sunt aduse pe marele ecran de Camilla Belle și Sandra Bullock care le interpretează pe Sally Owens și Lora Anne Criswell și Nicole Kidman care joacă rolul lui Gillian.

5. Rose DeWitt Bukater în Titanic

Nu exista nici un motiv pentru care sa o lasam pe frumoasa Rose din Titanic în afara acestei liste . În primele scene ale filmului, Rose a fost interpretată de minunata Gloria Stuart. Cu toate acestea, după cum ți-ai aminti, în anii tinereții sale Rose a fost interpretată de frumoasa Kate Winslet. Deși există o mare diferență de vârstă între ambele actrițe, există și o asemănare fizică interesantă, dar în acest caz, nu există nicio legătură de familie între ele, ceea ce face ca totul să fie mai surprinzător.

6. Profesorul X în X-Men

- Advertisement -

Saga X-Men ne-a lăsat cu o mulțime de filme de acțiune excelente. Probabil, cel mai bun lucru la aceste filme este că toate sunt o călătorie uimitoare care explorează atât prezentul, trecutul și viitorul personajelor. Datorită acestor „călătorii în timp” am reușit să cunoaștem mai multe fețe diferite ale unora dintre iubiții protagoniști. Un exemplu clar este profesorul Xavier , care a fost interpretat de Patrick Stewart ca versiune mai veche în primele filme și mai târziu, de James McAvoy, într-o formă mai tânără.

7. Obi-Wan Kenobi în saga Star Wars

Este prezentat ca un om misterios, singuratic, care trăiește în deșert. A fost interpretat de actorul britanic Sir Alec Guinness. Dar mai târziu aflăm că este de fapt un maestru Jedi al vechii Republici Galactice care a ghidat primii pași ai lui Anakin și Luke Skywalker. Succesorul său în rol, jucându-l la o vârstă mai mică, a fost actorul scoțian Ewan McGregor.

8. Indiana Jones în Indiana Jones și ultima cruciadă

În cea de-a treia tranșă a unuia dintre cele mai populare filme de aventură din toate timpurile, il putem vedea pe tanarul și deja foarte curajosul Indiana interpretat de actorul River Phoenix. Însuși Harrison Ford a fost cel care i-a recomandat tânărului actor să joace versiunea sa mai tânără. De fapt, ambii actori lucraseră deja împreună în The Mosquito Coast .

9. Mystique in X-Men

Acest mutant capabil de schimbarea formei prin imitarea aspectului și vocii oricui este unul dintre cele mai populare personaje din saga X-Men . Nu este o coincidență faptul că ea apare în toate filmele lansate până acum. În primele 3 părți, Mystique a fost interpretată exclusiv de actrița și modelul Rebecca Romijn. Cu toate acestea, în cea de-a patra tranșă, Jennifer Lawrence și Rebecca au impartit rolul.

10. Mike O’Donnell în 17 din nou

Această comedie spune povestea întoarcerii magice a unui adult, Mike O’Donnell, la primii săi ani de liceu. Rolul protagonistului a fost jucat de Matthew Perry ca adult, si de Zac Efron în adolescență.

În timpul filmării , Zac ii cere sfatul lui Matthew, pentru că, la urma urmei, a trebuit să-și facă interpretarea cât mai convingătoare. Și Perry era deja un actor destul de cunoscut, de când a apărut in unul din cele mai populare seriale din istorie: Friends.

11. Noah Calhoun în The Notebook

În timpul acestui film romantic , am putut cunoaște povestea de dragoste profundă dintre Allie și Noah – atât de intensă încât a durat mulți ani. Rolul tânărului și frumosului Noah a fost jucat de canadianul Ryan Gosling și la bătrânețe de americanul James Garner.

12. Bill Denbrough în It: Capitolul doi

În prima tranșă a acestui film, i-am întâlnit pe micuții care făceau parte din ceea ce era cunoscut sub numele de „Clubul pierzătorilor”, care l-au confruntat și l-au învins pe maleficul Pennywise. Sau cel puțin așa s-au gândit atunci pentru că, de fapt, continuarea ne spune că ticălosul era încă la pândă. Cu toate acestea, de data aceasta Pennywise a aflat că cei mici nu mai erau atât de mici. În fruntea echipei era curajosul Bill Denbrough, jucat în copilărie de Jaeden Martell și ca adult de James McAvoy.