12 animale uluitoare de care probabil nici nu ai auzit

- Advertisement -

Este posibil să nu fi auzit de animalele din această listă, dar toate sunt prezente pe pamant. Este greu de crezut câte creaturi incredibile și diferite trăiesc pe planeta noastră!

  1. Delfinul râului Amazon

Cunoscuți și sub denumirea de delfin roz, este de culoare gri deschis, dar unii dintre ei devin roz pe măsură ce îmbătrânesc.

2. Liliac cu nas tubular Nendo

- Advertisement -

Aceasta specie de liliac a fost descoperita in 2009 , în pădurile din Papua Noua Guinee. A devenit o senzație pe internet , cunoscut ca „liliacul Yoda” datorită asemănării sale cu Maestrul Jedi.

3. Broască țestoasă albă chinezească

Aceste broaște țestoase mici își folosesc gâturile lungi și nările asemănătoare unui tub pentru a respira sub apă.

4. Cherax Pulcher

- Advertisement -

Acest crab fantastic, frumos și colorat a fost descoperit în Indonezia anul trecut.

5. Caedicia cu ochi roz

Această lăcustă cu ochi uimitori, ca de fasole roz, trăiește în munții Muller Range din zona Pacificului.

6. Salpa

Acesta este un peste care supraviețuiește prin alimentarea cu CO2 din apă, care este pompată în jurul corpului sau transparent.

- Advertisement -

7. Grimpoteuthis (Dumbo Octopus)

Acest animal bizar de mare adâncime , și-a primit porecla datorită celor două aripioare de pe membrana dintre picioare, care seamănă cu urechile elefantului zburător Dumbo.

8. Lilieci albi hondurieni

Acești lilieci cresc doar până la 4,7 centimetri și trăiesc în America Centrală, mâncând fructe în timp ce supravietuiesc printre frunzele Heliconia.

9. Peștele cu mână roz

Oamenii de știință au descoperit 14 specii de pești cu aripioare asemănătoare mâinilor. În prezent, nouă dintre aceste specii sunt în pericol de dispariție.

10. Maimuța cu nasul înfundat

Această maimuță deține titlul de cel mai rar primat din lume. Descoperit în 2010 în nordul Birmaniei (Myanmar), este sortit să strănute ori de câte ori plouă din cauza formei ciudate a nasului său.

11. Broasca Pinocchio

Această creatură poartă și numele de „Broască de copac cu vârf”. Broasca de gen masculin își îndreaptă nasul spre cer atunci când încearcă să atragă un partener sau când simte pericol.

12. Ili Pika

Acest animal drăguț și incredibil este cunoscut sub numele de „iepure magic”. Ili Pika a fost recent fotografiat pentru prima dată în douăzeci de ani în Munții Tian Shan din China.