Acasă Animale 11 animale din ziua de azi care nu-și amintesc de proprii lor strămoși

11 animale din ziua de azi care nu-și amintesc de proprii lor strămoși

0
11 animale din ziua de azi care nu-și amintesc de proprii lor strămoși

Este foarte greu de imaginat cum a fost lumea preistorică și creaturile ei complet ciudate, diferite de tot ceea ce suntem obișnuiți să vedem astăzi. În perioada Cambriană, întunericul nu a existat și soarele strălucea pe cer 24 de ore pe zi, iar animalele tocmai descoperiseră că se pot devora între ele.

Mai jos v-am pregătit 11 imagini uimitoare cu originile preistorice ale animalelor din ziua de azi.

1. „Bunicul” girafelor semăna mai degrabă cu o căprioară ce are coarne neobișnuite. Evoluția sa este surprinzătoare, în comparație cu ceea ce știm astăzi.

2. Credeți sau nu: toate cetaceele (delfini, orche și balene) provin de la un animal de mărimea unei pisici, dar cu aspectul unui șoarece.

3. Hipopotamul nu este altceva decât „cel mai tânăr” dintre cei mai mari prădători care au trăit vreodată prin Pământ, „andrewsarchus”.

4. Strămoșul pangolinilor era asemănător câinilor, cu dinți mari și o dietă bazată pe carne.

5. Leneșii pot fi definiți ca un „capriciu al evoluției”. „Bunicii” lor erau de temut, s-au confruntat cu mamuți și urși. Cântărea până la patru tone și avea dimensiunea unui elefant.

6. Caii sunt eleganti și nobili, dar „calul preistoric” era un animal asemănător rinocerului: robust și cu picioare scurte.

7. Pe vremuri „porcii” erau uriași, puternici și înfricoșători. Cu ajutorul colților mari își doborau întotdeauna victimele și vânau în haite.

8. Câinii și urșii au același strămoș, care în mod curios nu seamănă cu niciunul dintre ei. De fapt, „Cynodictis” cântărea cinci kilograme și nu avea mai mult de 70 de centimetri.

9. Modificările în cazul armadillosului nu sunt discrepante, dimensiunea fiind cea mai mare diferență. Strămoșul acestui mic animal avea aproape aceleași dimensiuni și greutate ca un Volkswagen Beetle.

10. Dinozaurii erau solzoși, sălbatici și speriau pe oricine, dar linia lor evolutivă include găini și alte păsări (din grupul „teropodelor”).

11. Strămoșii rinocerilor nu aveau acel corn pe față, o caracteristică specifică animalului. „Indricotherium” a fost cel mai mare mamifer care a trăit vreodată pe Pământ, măsurând aproximativ 7,4 metri lungime și cântărind aproximativ 20 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.