10 lucruri pe care ar fi bine să nu le mai faci înainte de a merge la medic

- Advertisement -

Peste 30% din diagnosticele puse greșit au ca rezultat vătămări grave sau decesul, potrivit unui studiu ,iar motivul pentru care se ajunge este aici este faptul ca multi pacienti nu tin cont de anumte regului care ar trebui respectate. Așadar, atunci când mergeți la medic, este important să vă amintiți că rezultatul examinării depinde nu numai de doctor, ci și de dumneavoastră.

In acest articol va prezentam 10 lucruri pe care ar fi bine să nu le mai faci înainte de a merge la medic.

. Nu primiți la manichiura sau pedichiura înainte de a vizita dermatologul.

- Advertisement -

Dermatologii tratează mai mult de 3.000 de boli . În timpul unei examinări complete, medicul trebuie să examineze nu numai pielea, ci și unghiile. La urma urmei, multe infecții fungice sunt de obicei localizate acolo . Este foarte important pentru un medic să vadă starea naturală a unghiilor tale.
Mai mult, orice modificare a unghiilor poate indica boli ale altor organe, așa că încercați să le acordați suficientă atenție.

Nu consuma alcool înainte de un test de colesterol.

În ciuda faptului că berea și băuturile spirtoase nu conțin colesterol, ele conțin mult zahăr, precum și substanțe numite carbohidrați care pot provoca un salt puternic de colesterol în organism .
În curând, nivelul colesterolului dvs. va reveni la normal, dar medicul poate primi rezultate incorecte.

Nu vă speriați prea mult înaintea unui test de urină.

- Advertisement -

Urina umană este 99% apă și doar 1% acid, amoniac, hormoni, celule , proteine ​​și alte substanțe care sunt utilizate pentru cercetare. După cum puteți vedea, concentrația este foarte mică. Deci, dacă furnizați 100 ml urină, aproximativ 1 ml din acesta este potrivit pentru analiză . Bea mai multă apă cu câteva ore înainte de testare pentru a vă asigura că produceți suficientă urină.

Nu folosiți deodorant înainte de o mamografie.

Interzicerea utilizării deodorantului înainte de o mamografie este legată de compoziția sa, deoarece conține substanțe metalice mici . În timpul procedurii acestea pot arata ca un semn al dezvoltării cancerului. Rezultatele nu vor fi doar greșite, dar vă vor face sa traiti o experienta nu tocmai placuta.

- Advertisement -

Nu mâncați mâncare roșie înainte de a obține o colonoscopie.

Alimentele roșii natural îți pot colora colonul și pot afecta rezultatul studiului . Printre produsele pe care ar trebui să nu le consumari cu cel puțin o săptămână înainte de colonoscopie sunt sfecla, afine, bomboane roșii, înghețată roșie, roșii și sos de roșii.
De asemenea, trebuie să vă amintiți că acest lucru nu înseamnă că produsele de altă culoare pot fi consumate înainte de a merge la medic. Cu o zi înaintea procedurii medicale, ar trebui să mâncați doar alimente clare și lichide .

Nu mâncați o masă sărată înainte de a face un test de tensiune arterială.

American Heart Association recomandă consumul a nu mai mult de 2.300 de miligrame de sare pe zi. Printre alte efecte dăunătoare, contribuie la creșterea tensiunii arteriale .
Prin urmare, înainte de test, nu ar trebui să mănânci fast-food, nuci, fasole sau alte produse care conțin multă sare . În caz contrar, rezultatele pot fi fals ridicate.

Nu luați medicamente înainte de a face un test de sânge.

Cu câteva zile înainte de test, pentru un rezultat mai exact, ar trebui să refuzați să luați medicamente, astfel încât sângele dvs. să aibă timp să se curețe și să nu fie influențat de niciun factor extern.
În ceea ce privește pastilele care vi s-au prescris pentru utilizarea zilnică obligatorie, medicii spun de obicei să nu le luați dimineața înainte de un test . Dar în fiecare caz în parte, este mai bine să discutați în prealabil această problemă cu specialistul .

Nu-ți schimba programul zilnic.

Corpul nostru este un sistem stabil care necesită o anumită perioadă de timp pentru a se adapta la noile schimbari. De exemplu, călătorii folosesc regula universală că zborul cu un singur fus orar va necesita aproximativ 2 zile de recuperare . Se dovedește că, atunci când te culci cu o oră mai târziu decât de obicei, corpul tău se confruntă deja cu stres, ceea ce afectează starea generală și indicii diferiți ai corpului.
Același lucru este valabil și pentru alte procese naturale, cum ar fi nutriția, consumul de apă și nivelul de stres.

Nu folosiți creme, lubrifianți sau tampoane înainte de testul papanicolaou

Papanicolau este unul dintre cele mai importante teste pentru determinarea stării de sănătate a organelor feminine. Medicii recomandă să fie facut la fiecare 3 ani . Având în vedere că zona de studiu este foarte sensibilă și iritabilă la factorii externi, trebuie să vă amintiți următoarele reguli :

Nu introduceți tampoane timp de 48 de ore înainte de frotiu.
Nu aplicați creme și lubrifianți timp de 48 de ore înainte de apariție.
Nu folosiți spermicide timp de 48 de ore înainte de frotiu.
Nu faceți dușuri vaginale timp de 72 de ore înainte de frotiu.

Nu navigați pe internet înainte de a vizita un oftalmolog.

Tulpina constantă a ochilor poate indica probleme grave și necesită o atenție specială. Dar această stare poate apărea temporar și din cauza utilizării prelungite a gadgeturilor. Timp de câteva ore, până când ochii se odihnesc, vederea poate deveni mai rea decât este într-adevăr .
Dacă mergeți la oftalmolog pentru un certificat medical pentru muncă sau școala de șoferi, trebuie să vă arătați cel mai bun rezultat. Iată o listă de simptome care pot ajuta la indicarea tensiunii oculare . Dacă le aveți, ar trebui să amâneți vizita la medic pentru o perioadă, astfel încât să obțineți un rezultat precis.

Sentimentul că nu poți ține ochii deschiși
Ochi arși sau mâncărimi
Vedere încețoșată sau dublă
Sensibilitate crescută la lumină
Dureri de cap