10 locuri uimitoare în care poți călătorii cu un buget redus

- Advertisement -

Lumea este plină de destinații accesibile și nu necesită mult efort pentru a le găsi. Indiferent de continent, există întotdeauna locuri pe care le puteți vizita la un buget scăzut. Țările pe care le considerăm scumpe sunt destul de prietenoase cu bugetul nostru dacă știm anumite sfaturi și trucuri.

Mai jos v-am pregătit cele mai bune și mai ieftine 10 locuri pentru a călători pe plan internațional.

  1. Fiji – Majoritatea dintre noi ne imaginăm destinațiile din Insula Pacificului ca destinații scumpe, pline de stațiuni, mâncare și servicii la prețuri ridicate. Aici puteți să vă bucurați de plaje curate, scufundări de talie mondială , fructe de mare gustoase și localnici prietenoși, fără a fi nevoie să vă ipotecați casa.

2. America Centrală – Aici veți găsi majoritatea hotelurilor la prețuri reduse de aproximativ 15 USD pe noapte, mese pentru 3 USD, majoritatea călătoriilor cu autobuzul la același preț și bere pentru mai puțin de un dolar.

- Advertisement -

3. Cambodgia – Aici puteți găsi cazare, cu aer condiționat, pentru 20 USD pe noapte, mâncare de stradă pentru 2 USD și transport în toată țara pentru 20 USD. Dacă cheltuiți aproape 50 de dolari pe zi, puteți avea o vacanță destul de lungă.

4. Coreea de Sud – Este una dintre cele mai mari destinații de călătorie „nedescoperite” din lume. Pentru a participa la un grătar coreean completat cu băuturi costul este de 8 USD.

- Advertisement -

5. India – Dacă nu rezervați stațiuni de cinci stele și nu mâncați mese occidentale, va fi greu să cheltuiți 50 USD pe zi aici. Puteți cheltui 30 de dolari dacă stați în case de oaspeți ieftine, luați trenuri de clasa a doua și evitați mâncarea occidentală.

6. Europa de Est – Ucraina, Bulgaria, România și Moldova sunt cele mai ieftine destinații de pe continentul european.

7. Portugalia – O țară cu plaje frumoase, stânci uimitoare, mâncare delicioasă, localnici joviali și orașe istorice, toate la prețuri avantajoase. Portugalia a devenit mult mai populară și mai aglomerată în ultimii ani.

- Advertisement -

8. Australia – Această țară a devenit mai ieftină datorită scăderii cu 20% a dolarului australian. Așa a fost temperată această creștere a prețurilor și a făcut din Australia cea mai accesibilă locație din ultimii ani.

9. Thailanda – Puteți cheltui între 25-30 USD pe zi datorită pensiunilor ieftine, mâncării, autobuzelor locale și atracțiilor. Dacă vă petreceți tot timpul pe insule și în cazări scumpe, așteptați-vă să plătiți aproape 50 USD pe zi.

10. China – Pensiunile costă mai puțin de 20 USD pe zi, mâncarea este de 2-5 USD pe masă, iar transportul local în orașe este mai mic de un dolar.

- Advertisement -