10 imagini spectaculoase care demonstreaza ca mulţi nu cunosc modul in care se cultivă unele alimente

0

1. Ananasul

Ananasul este o plantă tropicală originară din America, tolerantă la secetă, care creşte până la 5-8 metri în înălţime. Planta produce mai multe fructe lungi, ovale în fiecare sezon, din martie până în iunie.

2. Semințe de susan

Susanul este o erbacee anuală care-şi are originea în regiunile tropicale. Creşte şi în zona mediteraneană. Face parte din familia pedaliaceelor.

Tulpina de susan poate ajunge la 1,5 metri înălţime, fiind păroasă. Frunzele, care acoperă planta de sus şi până jos, sunt dantelate. Susanul are flori galbene.

3. Anghinare

Anghinarea este o plantã ierboasã de origine mediteraneanã, la noi cultivându-se mai ales în regiunile din sudul ţãrii. În primul an se dezvoltã frunze lungi de pânã la 1 m şi late de 30 cm, cu margini crestate, de culoare albicioasã, cu peri deşi.

4. Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles, această surioară mai mică a neaoşei verze româneşti, nu se bucură de prea mare prestigiu în rândul consumatorilor, dar avem de gând să schimbăm acest lucru. Pentru că nu toţi ştiu cum trebuie gătită şi cu ce fel de mâncare se potriveşte, varza de Bruxelles este adesea ocolită în supermarketuri. Şi e păcat, pentru că e o legumă plină de beneficii, bogată în tot felul de vitamine şi minerale, dar şi proteine şi carbohidraţi de bună calitate, aspect de netrecut cu vederea dacă eşti la dietă.

5. Fistic
Fisticul este un arbore de dimensiuni mici, nativ din Asia centrală, din ţări ca Siria, Iran, Turkmenistan, Kirgistan, Turcia, Grecia, Pakistan şi Afghanistan.

Fructul arborelui de fistic este o nucă ce are o valoare culinară deosebită. Există mai multe specii de Pistacia, dar boabele de fistic adevărat (Pistacia vera) se deosebesc de celelalte prin dimensiunea lor (sunt mai mici), prin coaja (este mai putin tare) şi prin aroma puternică de turpentină.

6. Arahide

Arahidele – Arachis Hipogaea, din familia Leguminoase – sau alunele de pământ sunt o specie de erbacee ale cărui fructe se coc în sol, nefiind prin urmare niște nuci adevărate. De fapt, arahidele se încadrează din punct de vedere botanic în categoria leguminoaselor. La nuci acestea sunt incluse mai mult din rațiuni de ordin practic – având foarte multe beneficii și proprietăți în comun cu nucile – dar și din cauza tecii și al aspectului pe care îl iau arahidele la coacere.

7. Kiwi

Kiwi este fructul comestibil al plantelor Actinidia chinensis și Actinidia deliciosa din Asia. Denumirea chinezească este Yang Tao (mura sau strugurele gâștei). Cunoscut original sub denumirea de „agrișe chinezești”.

8. Merişoare (cranberries)

Merișorul este un arbust tufos, înalt de 10–40 cm. Tulpina este cilindrică și ramificiată. Frunzele sunt alterne, eliptice, pieloase, cu marginile răsfrânte și puncte negre pe spate. Florile sunt campanulate, de culoare alb-roz, în raceme terminale cu două-șase flori.

9. Caju

Caju (sau Acaju) (Anacardium occidentale) este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia, membru al aceleiași familii din care face parte fisticul și fructul mango.

Fructele acestuia sunt comestibile și se numesc alune caju, sau alune acaju

10. Vanilie

Vanilia familia „Orchidaceae” este o plantă cu miros plăcut din categoria mirodeniilor. Numele provine din spaniolă vainilla – păstaie mică, latină vagina. Ea este o plantă cățărătoare originară America Centrală, Mexic, care poate atinge 10 m înălțime, cu flori galbene, din care se formează păstăi de 15 – 20 cm lungime. Extractul din vanilie conține ca și component principal vanilina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.