Acasă Curiozitati 10 fapte dovedite despre gemeni pe care s-ar putea să nu le cunoști

10 fapte dovedite despre gemeni pe care s-ar putea să nu le cunoști

0
10 fapte dovedite despre gemeni pe care s-ar putea să nu le cunoști

Există multe legende și mituri despre gemeni care îi fac pe oameni curioși. Toată lumea vrea să știe cum este să trăiești în lume când există cineva care arată exact ca tine.

Mai jos v-am pregătit câteva fapte interesante despre gemeni care te vor lăsa fără cuvinte.

  1. Există gemeni care se aseamănă perfect.

Mulți oameni cred că există doar gemeni identici și gemeni fraternali. Desigur, majoritatea sunt identici sau fraternali, dar în 25% din cazuri există gemeni „imagine în oglindă”. Aceștia se dezvoltă atunci când un ovul fertilizat se împarte mai târziu decât de obicei (în zilele 9-12, nu 4-8).

Astfel de copii au caracteristici care se oglindesc reciproc: semnele lor de naștere și alte trăsături fizice vor fi exact opuse.

2. Au diferențe fizice.

Chiar dacă părinții nu pot găsi nicio diferență între copiii lor, nu înseamnă că nu au niciuna. În ciuda faptului că au ADN-uri identice, ei au amprente diferite.

3. S-ar putea să-și citească mințile unul altuia.

Studiile timpurii asupra gemenilor au arătat că aceștia ar putea împărtăși o anumită conexiune pe care frații obișnuiți nu o au. Uneori, ei fac sau spun aceleași lucruri în același timp. De asemeni, ei pot gândi în același mod și pot avea aceleași sentimente.

Dar, ani mai târziu, experții nu au putut dovedi existența unei legături mai puternice între gemeni (dar nici nu au putut să o infirme).

4. Gemenii se pot naște la 1 zi, luni sau chiar ani distanță unul de celălalt.

Gemenii pot avea zile de naștere diferite? „Nu” pare a fi răspunsul corect, deoarece, prin definiție, se nasc la câteva minute distanță. Dar există cazuri în care gemenii s-au născut la o lună sau chiar la 5 ani distanță. De exemplu, în cazul în care o sarcină s-ar putea încheia cu un travaliu prematur, medicii pot permite nașterea unuia dintre copii și îi dau celuilalt mai mult timp să se dezvolte în uter.

5. Gemenii ar putea avea tați diferiți.

Pare logic ca gemenii să aibă același tată. Dar, în cazuri foarte rare, gemenii se pot forma din 2 ovule, fertilizate de 2 bărbați diferiți. În acest caz, gemenii sunt echivalenți din punct de vedere genetic cu frații și surorile vitrege.

6. Gemenii învață să comunice în pântecele mamei lor.

Ecografiile cu ultrasunete 3D ale gemenilor au arătat că, până la 18 luni, fetușii se ating deja unul de celălalt și se mângâie reciproc. Cercetătorii unei universități italiene au analizat înregistrările video a 5 perechi de gemeni în uter. Ei au descoperit că, în 30% din timp, gemenii se află într-un contact fizic.

7. Gemenii, separați la naștere, ar putea avea vieți foarte asemănătoare.

Desigur, nu putem separa gemenii imediat după naștere, de dragul științei, pentru a afla cum se vor dezvolta viețile lor. Dar există momente în care gemenii separați s-au reunit la vârsta adultă și și-au dat seama că au avut vieți foarte asemănătoare.

8. Gemenii se pot dezvolta în mod foarte diferit.

După ce ați citit faptele de mai sus, ați putea crede că obiceiurile și stilul de viață al gemenilor sunt foarte asemănătoare, dar nu este întotdeauna adevărat. De exemplu, 1 copil poate fi foarte pretențios la mâncare, iar celălalt poate fi în regulă cu orice mâncare.

9. Gemenii pot vorbi propria lor limbă.

S-a estimat că aproape 50% dintre gemenii identici pot folosi un limbaj special pe care numai ei îl pot înțelege. Acest fenomen se numește criptofasie și include nu numai vorbirea, ci și mimica și gesturile (adesea în oglindă).

10. Africa are cel mai mare număr de gemeni.

Potrivit studiilor, în Africa Centrală, gemenii se nasc mai frecvent decât în orice altă regiune. Numărul mediu de gemeni în 76 de țări este de 13,1 la 1.000. Dar în Africa, acesta este de 18 la 1.000. Dar cea mai mare rată de gemeni se nasc în Benin, cu o medie de 27,9 cazuri la 1.000!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.