10 animale care nu ar fi supraviețuit fără ajutorul oamenilor

- Advertisement -

Tuturor ne place să vedem diferite animale , păsări și le-am ajuta dacă am observa că au nevoie de noi. Compasiunea, simpatia și dorința de a ajuta atunci când cineva are probleme – asta ne face sa fim oameni. Nu contează dacă este o pasăre, un câine sau un cangur toți simt durere, foame sau frică.

Mai jos v-am pregatit 10 imagini cu animale care au avut nevoie de ajutorul oamenilor pentru a supravietui.

  1. Rață salvată de sub gheață

Nimeni nu știe sigur cum această biată rață a rămas prinsă sub gheață. Poate că făcea scufundări pentru a obține mâncare, dar nu și-a găsit drumul înapoi. Rațele își pot ține respirația foarte mult timp, dar totul are o limită. Dupa ce a fost scoasa de sub gheata de acest tanar norvegian rața și-a revenit foarte repede și a fost recunoscătoare eroului său.

- Advertisement -

2. Pelican salvat din plasa de pescuit

Doi tipi au văzut un pelican cu plasa de pescuit înfășurata în jurul ciocului, iar unul dintre ei a sărit să prindă pasărea. Cumva a reușit să apuce picioarele păsării înainte ca aceasta să scape. Pelicanul nu a fost foarte impresionat de acțiune, dar a fost recunoscător la final.

3. Blue , micul urs

- Advertisement -

Acest tip mic a fost salvat de pe piața neagră, iar copilăria sa timpurie a fost departe de a fi frumoasă. Este un miracol că a supraviețuit. A fost nevoie de mult timp și răbdare până când micuțul Blue a reușit să meargă din nou din cauza unei leziuni grave la coloana vertebrală care nu ii permitea sa se deplaseze.

4. Roger-cangurul roșu

Roger a fost găsit în marsupiul mamei sale, care a fost lovită de un camion. Din păcate, o mulțime de canguri isi pierd viata pe drumuri, iar personalul faunei sălbatice se îngrijește adesea de cei tineri. Salvatorul lui Roger s-a îngrijit cu siguranță de el: astăzi Roger arată ca un culturist care se antrenează de 5 ori pe zi.

5.Ultimii trei rinoceri albi nordici

- Advertisement -

Îți vine să crezi că mai sunt doar trei rinoceri albi nordici pe întreaga planetă?Autoritățile din Kenya depun mult efort în protejarea acestor animale frumoase, iar un paznic înarmat le îngrijește 24/7 . Din păcate, nu există nicio speranță că oricare dintre aceste 3 animale se va reproduce și, prin urmare, asistăm practic la dispariția totală a acestora.

6.Cuejo cangurul

Acest cangur de 6 luni avea nevoie de o nouă familie după ce mama sa si-a pierdut viata calcata de un camion .Cuejo a suferit unele răni și a trebuit să stea la secția de poliție până când și-a revenit complet. Este atât de obișnuit cu noii săi prieteni în uniformă, încât acum îi însoțește de multe ori la serviciu și chiar are o jachetă de politist.

7.Sam koala

Incendiile vegetatiei din Australia sunt un eveniment anual. Când un pompier a văzut un mic koala lângă un copac după un incendiu teribil, a știut că cere ajutor. El i -a dat apă, iar micul koala, numit mai târziu Sam, a fost foarte recunoscător. Sam a fost dus la un spital de animale pentru a primi tratament.

8.Diablo câinele

Dobermanii sunt cunoscuți pentru natura lor jucăușă și energică.Acest caine a luat-o puțin prea departe când a fugit într-un lac pentru a urmări o gâscă. Lacul era înghețat, dar se pare că nu era suficient de înghețat, iar Diablo a căzut în apă. Gheața era mult prea subțire pentru ca proprietarul să ajungă aproape de bietul Doberman.După 25 de minute în apă înghețată, Diablo a fost salvat. Nu a fost rănit și și-a revenit complet.

9.Budi orangutanul

Când acest orangutan a fost salvat de la proprietar, era atât de slab încât nici nu putea să stea in picioare singur. Proprietarul credea că orangutanul de 1 an nu avea nevoie de fructe, legume sau alte alimente solide și că laptele condensat era suficient de bun. Drept urmare, Budi a fost grav subnutrit.  La început, medicii veterinari erau foarte sceptici pentru că fusese foarte neglijat. Dupa interventia acestora Budi devenea din ce în ce mai puternic în fiecare zi. Acum este într-o formă excelentă!

10.Cal salvat dintr-o râpă

Cu siguranță nu a fost cea mai bună zi pentru acest cal și călăreț, care au căzut 300 de metri într-o râpă. Călărețul a reușit să iasă nevătămat și să ajungă în siguranță pentru a căuta ajutor. Calul a fost, de asemenea, nevătămat, dar nu a avut nicio șansă să iasă singur. Ei bine, acest cal a avut o experiență total nouă – nu mulți cai au fost în aer! Datorită pompierilor locali, calul a fost ridicat din râpă de un elicopter și dus în siguranță.

- Advertisement -